Sænk temperaturen og server bedre mad: Godt·Nemt·Billigt·Sikkert. Nye muligheder i det professionelle køkken ved brug af optimal temperatur fra start til slut.
Kødboller, italienske
Kraftigt krydrede, og fyldigt smagende kødboller til f.eks. pasta med tomatsauce. Inspireret af opskrift fra ChefSteps. Lavtemperatur-tilberedningen giver meget saftigt kød.
Hovedret (eller stor frokostret), giver ca. 4 små kødboller á 45 g per pax.
Hæld rasp og mælk i en røreskål med spadekrog under omrøring.
Tilsæt de hakkede løg og hvidløg.
Knus/blend de tørrede krydderier.
Tilsæt resten og rør igennem så det blandes godt.
Form (f.eks. med en isske) til små kødboller på 45 g og sæt dem på en bageplade.
Bag dem i ovnen med tilberedningen Kødboller 60°. De kan derefter køles af og sættes på køl, hvor de kan holde sig op til 10 dage.
Server kødbollerne i tomatsauce (varm dem igennem 4-5 min i saucen) eller brun dem og server dem som mini-frikadeller.
NÆRINGSINDHOLD
PR. 100 G
PR. PORTION
Energi
691 Kj
1.243 Kj
Fedt
9,9 g
17,8 g
Mættede fedtsyrer
4,0 g
7,2 g
Kulhydrat
5,5 g
9,8 g
Sukker
1,5 g
2,7 g
Protein
13,2 g
23,8 g
Salt
0,3 g
0,5 g
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.