Kødboller, italienske

Kraftigt krydrede, og fyldigt smagende kødboller til f.eks. pasta med tomatsauce. Inspireret af opskrift fra ChefSteps. Lavtemperatur-tilberedningen giver meget saftigt kød.

Hovedret (eller stor frokostret), giver ca. 4 små kødboller á 45 g per pax.

  1. Hæld rasp og mælk i en røreskål med spadekrog under omrøring.
  2. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg.
  3. Knus/blend de tørrede krydderier.
  4. Tilsæt resten og rør igennem så det blandes godt.
  5. Form (f.eks. med en isske) til små kødboller på 45 g og sæt dem på en bageplade.
  6. Bag dem i ovnen med tilberedningen Kødboller 60°. De kan derefter køles af og sættes på køl, hvor de kan holde sig op til 10 dage.

Server kødbollerne i tomatsauce (varm dem igennem 4-5 min i saucen) eller brun dem og server dem som mini-frikadeller.

NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 691 Kj1.243 Kj
Fedt9,9 g17,8 g
Mættede fedtsyrer4,0 g7,2 g
Kulhydrat5,5 g9,8 g
Sukker1,5 g2,7 g
Protein13,2 g23,8 g
Salt0,3 g0,5 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.