Sveskekompot

Sveskekompot kan tilberedes i ovnen (med damp) så den får netop det ønskede bid, og der er ingen risiko for at den brænder på, fordi temperaturen ikke kommer over 100°.

Hvis kompotten skal være mere lind, kan man røre mere vand i til sidst.

Til 20 personer (dessert) eller 40 personer som lille tilbehør.

GramIngrediensBagerprocent
1.000Svesker100%
600Vand60%
20Citronskal*)2%
80Citronsaft*)8%
200Rørsukker20%
2 stkVaniljestang, kornene

*) Der er ca. 10 g skal og 40 g saft i en stor citron.

  1. Bland ingredienserne og kom det i en høj bradepande, laget skal fylde ca. 4-5 cm i højden.
  2. Brug dennne tilberedning i ovnen: Sveskekompot 90°
  3. Tag ud og køl lidt af, og rør igennem før servering – juster evt. med lidt mere vand, hvis kompotten er for tyk.

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.