Sveskekompot kan tilberedes i ovnen (med damp) så den får netop det ønskede bid, og der er ingen risiko for at den brænder på, fordi temperaturen ikke kommer over 100°.
Hvis kompotten skal være mere lind, kan man røre mere vand i til sidst.
Til 20 personer (dessert) eller 40 personer som lille tilbehør.
Gram | Ingrediens | Bagerprocent |
---|---|---|
1.000 | Svesker | 100% |
600 | Vand | 60% |
20 | Citronskal*) | 2% |
80 | Citronsaft*) | 8% |
200 | Rørsukker | 20% |
2 stk | Vaniljestang, kornene | – |
*) Der er ca. 10 g skal og 40 g saft i en stor citron.
- Bland ingredienserne og kom det i en høj bradepande, laget skal fylde ca. 4-5 cm i højden.
- Brug dennne tilberedning i ovnen: Sveskekompot 90°
- Tag ud og køl lidt af, og rør igennem før servering – juster evt. med lidt mere vand, hvis kompotten er for tyk.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.