Kyllinge-tarteletter

Tarteletter med kylling og asparges er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs med fyld i små stykker. Her i en udgave, hvor kylling og asparges er lavtemperatur-tilberedt, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige før serveringen.

Man kan servere en let, frisk grøn salat til som modspil til det fede fyld.

Forret eller frokostret, 3 store tarteletter med ca. 55 g fyld per pax.

  1. (*) Lavtemperatur-tilbered kyllingebryst, asparges og champignon.
  2. Skær kylling og asparges i 1-2 cm stykker.
  3. Tilbered sovsen (opbagning med mælk og fløde).
  4. Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved Kombi 180°).
  5. Kom fyldet i saucen og varm igennem 2 minutter.
  6. Fordel i tarteletterne, pynt persille og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 509 Kj841 Kj
Fedt8,1 g13,3 g
Mættede fedtsyrer4,3 g7,2 g
Kulhydrat4,4 g7,3 g
Sukker1,5 g2,4 g
Protein7,7 g12,7 g
Salt0,1 g0,2 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.