Kyllingesandwich er en populær ret på cafeer og til frokost, f.eks. hos Joe & The Juice. Men her i en version, hvor det tørre og trevlede kyllingebryst er skiftet ud med en saftig og mør version, der er tilberedt ved lav temperatur. Kyllingebrystet kan forberedes flere dage i forvejen og ligge klar på køl.
Der er meget mad i denne sandwich – man kan også lave mindre portioner hvis man kan skaffe tyndere brød (og så skære indholdet tyndere også).
Stor forret eller frokostret. 1 sandwich på ca. 285 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
65 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
50 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
50 g | Tomat | 77% |
20 g | Pesto | 31% |
100 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
130 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
100 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
100 g | Tomat | 77% |
40 g | Pesto | 31% |
200 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
260 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
200 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
200 g | Tomat | 77% |
80 g | Pesto | 31% |
400 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
650 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
500 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
500 g | Tomat | 77% |
200 g | Pesto | 31% |
1.000 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.300 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
1.000 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
1.000 g | Tomat | 77% |
400 g | Pesto | 31% |
2.000 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.250 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
2.500 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
2.500 g | Tomat | 77% |
1.000 g | Pesto | 31% |
5.000 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
6.500 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
5.000 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
5.000 g | Tomat | 77% |
2.000 g | Pesto | 31% |
10.000 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
32.500 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
25.000 g | Avocado-kød, af helt modne og let bløde avocadoer (kødet af 1 hel avocado vejer ca. 100 g) | 77% |
25.000 g | Tomat | 77% |
10.000 g | Pesto | 31% |
50.000 g | Café sandwichbrød (1 brød vejer ca. 100 g) | 154% |
- Tilbered kyllingebryst: Kyllingebryst 58° og læg evt. på køl til det skal serveres.
- Rist brødet og flæk det.
- Smør indersiderne med pesto.
- Skær kylling, tomat og avocado i meget tynde skiver, og fordel dem i lag med tomat, kylling og avocado. Krydr med salt og peber
- Pak evt. hver sandwich i papir og skær over på midten som vist – så kan man holde sandwichen i papiret mens man spiser.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 731 Kj | 2.084 Kj |
Fedt | 7,5 g | 21,5 g |
Mættede fedtsyrer | 1,4 g | 4,0 g |
Kulhydrat | 16,7 g | 47,6 g |
Sukker | 1,4 g | 4,0 g |
Protein | 8,6 g | 24,4 g |
Salt | 0,7 g | 2,0 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.