Torskeloin med avocado og skinke/brød-knas

Den magre og mildt smagende torsk får fedme og friskhed fra avocadoen (og citronsaften) og salt knas fra de ristede brødkrummer og spegeskinke. Man kan sagtens servere ekstra avocadostykker til.

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Ved lavtemperatur-tilberedninger, kan fisk tilberedes direkte fra frost uden kvalitetsforringelse. Det kræver 5-10 min ekstra tid, men det sørger stegetermometeret og opskriften for automatisk.

Stor frokostret. Giver ca. 200 g per pax.

  1. Lav skinke/brød-knas: Rist brød- og skinkestykker sprøde og gyldne i olien ved middel varme. Dryp af.
  2. Tilbered torskestykkerne: Torsk, portion 53° (ca. 30 optøet, ca. 40 min fra frost).
  3. Flæk avocadoerne, skær dem i ½ cm tykke skiver og dryp med lidt citronsaft.
  4. Fordel avocado-skiver og drys med skinke/brødstykker og purløg.

Server med groft brød og evt. et stykke citron.

NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 478 Kj928 Kj
Fedt5,9 g11,4 g
Mættede fedtsyrer1,0 g2,0 g
Kulhydrat1,7 g3,3 g
Sukker0,4 g0,7 g
Protein12,8 g24,8 g
Salt0,3 g0,6 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.