Torsk er en mildt smagende og meget mager fisk, der bliver virkelig god ved den skånsomme lavtemperatur-tilberedning. Torskeryggen (engelsk: loin) regnes som den bedste del.
Hvis torsk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge de rygstykker (“loins”) der findes frosne.
Her serveres det traditionelt med tilbehør der tilføjer surt, salt, sødt og bittert.
Hovedret. Giver ca. 320 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
100 g | Torskeryg (loin) | 100% |
25 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
25 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
25 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
15 g | Kapers | 15% |
18 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
2 g | Peberrod, revet | 2% |
8 g | Fiskesennep | 8% |
2 g | Persille, finthakket | 2% |
12 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
12 g | Brunet smør | 12% |
75 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
200 g | Torskeryg (loin) | 100% |
50 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
50 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
50 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
30 g | Kapers | 15% |
36 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
4 g | Peberrod, revet | 2% |
16 g | Fiskesennep | 8% |
4 g | Persille, finthakket | 2% |
24 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
24 g | Brunet smør | 12% |
150 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
400 g | Torskeryg (loin) | 100% |
100 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
100 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
100 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
60 g | Kapers | 15% |
72 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
8 g | Peberrod, revet | 2% |
32 g | Fiskesennep | 8% |
8 g | Persille, finthakket | 2% |
48 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
48 g | Brunet smør | 12% |
300 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
250 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
250 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
250 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
150 g | Kapers | 15% |
180 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
20 g | Peberrod, revet | 2% |
80 g | Fiskesennep | 8% |
20 g | Persille, finthakket | 2% |
120 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
120 g | Brunet smør | 12% |
750 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
500 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
500 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
500 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
300 g | Kapers | 15% |
360 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
40 g | Peberrod, revet | 2% |
160 g | Fiskesennep | 8% |
40 g | Persille, finthakket | 2% |
240 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
240 g | Brunet smør | 12% |
1.500 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
5.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
1.250 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
1.250 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
1.250 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
750 g | Kapers | 15% |
900 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
100 g | Peberrod, revet | 2% |
400 g | Fiskesennep | 8% |
100 g | Persille, finthakket | 2% |
600 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
600 g | Brunet smør | 12% |
3.750 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
10.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
2.500 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
2.500 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
2.500 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
1.500 g | Kapers | 15% |
1.800 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
200 g | Peberrod, revet | 2% |
800 g | Fiskesennep | 8% |
200 g | Persille, finthakket | 2% |
1.200 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
1.200 g | Brunet smør | 12% |
7.500 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
50.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
12.500 g | Syltede rødbeder, hakket groft | 25% |
12.500 g | Cornichons, hakket groft | 25% |
12.500 g | Æg, kogte og halverede (et æg vejer ca. 50 g) | 25% |
7.500 g | Kapers | 15% |
9.000 g | Rødløg, hakket groft | 18% |
1.000 g | Peberrod, revet | 2% |
4.000 g | Fiskesennep | 8% |
1.000 g | Persille, finthakket | 2% |
6.000 g | Citron, skiveskåret (en hel citron vejer ca. 50 g) | 12% |
6.000 g | Brunet smør | 12% |
37.500 g | (Små) kartofler, friskkogte | 75% |
- Tilbered kartofler og æg, og køl af.
- Tilbered torsk.
- Klargør tilbehøret.
- Løft forsigtigt torsken over på en tallerken/et opvarmet serveringsfad, hæld det varme brunede smør over, drys med persille og server straks med tilbehøret.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 410 Kj | 1.309 Kj |
Fedt | 4,3 g | 13,8 g |
Mættede fedtsyrer | 2,3 g | 7,3 g |
Kulhydrat | 6,8 g | 21,7 g |
Sukker | 2,1 g | 6,6 g |
Protein | 7,4 g | 23,7 g |
Salt | 0,4 g | 1,2 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.