Torskesalat (kan også laves med andre hvide fisk) er en frisk frokostsalat. Den mildt smagende fisk bliver virkelig god ved den skånsomme lavtemperatur-tilberedning. Torskeryggen (engelsk: loin) regnes som den bedste del.
Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.
Frokostret eller forret med ca. 110 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
65 g | Torskeryg (loin) | 100% |
18 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
5 g | Drueagurk | 8% |
5 g | Forårsløg | 8% |
3 g | Chili | 4% |
6 g | Mayonnaise | 9% |
4 g | Skyr | 6% |
1 g | Sennep | 2% |
1 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
1 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
130 g | Torskeryg (loin) | 100% |
36 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
10 g | Drueagurk | 8% |
10 g | Forårsløg | 8% |
5 g | Chili | 4% |
12 g | Mayonnaise | 9% |
8 g | Skyr | 6% |
2 g | Sennep | 2% |
2 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
2 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
260 g | Torskeryg (loin) | 100% |
72 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
20 g | Drueagurk | 8% |
20 g | Forårsløg | 8% |
10 g | Chili | 4% |
24 g | Mayonnaise | 9% |
16 g | Skyr | 6% |
4 g | Sennep | 2% |
4 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
4 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
650 g | Torskeryg (loin) | 100% |
180 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
50 g | Drueagurk | 8% |
50 g | Forårsløg | 8% |
25 g | Chili | 4% |
60 g | Mayonnaise | 9% |
40 g | Skyr | 6% |
10 g | Sennep | 2% |
10 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
10 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.300 g | Torskeryg (loin) | 100% |
360 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
100 g | Drueagurk | 8% |
100 g | Forårsløg | 8% |
50 g | Chili | 4% |
120 g | Mayonnaise | 9% |
80 g | Skyr | 6% |
20 g | Sennep | 2% |
20 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
20 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.250 g | Torskeryg (loin) | 100% |
900 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
250 g | Drueagurk | 8% |
250 g | Forårsløg | 8% |
125 g | Chili | 4% |
300 g | Mayonnaise | 9% |
200 g | Skyr | 6% |
50 g | Sennep | 2% |
50 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
50 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
6.500 g | Torskeryg (loin) | 100% |
1.800 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
500 g | Drueagurk | 8% |
500 g | Forårsløg | 8% |
250 g | Chili | 4% |
600 g | Mayonnaise | 9% |
400 g | Skyr | 6% |
100 g | Sennep | 2% |
100 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
100 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
32.500 g | Torskeryg (loin) | 100% |
9.000 g | Tomater (gerne cherrytomater) | 28% |
2.500 g | Drueagurk | 8% |
2.500 g | Forårsløg | 8% |
1.250 g | Chili | 4% |
3.000 g | Mayonnaise | 9% |
2.000 g | Skyr | 6% |
500 g | Sennep | 2% |
500 g | Limesaft (ca. 20 g saft i en lime) | 2% |
500 g | Kørvel (eller dild) | 2% |
- Tilbered torsken: Torsk og del i flager/mos let. Sæt på køl, evt. til næste dag.
- Bland alle de øvrige ingredienser (vent evt. med kørvel/dild til serveringen) og smag til med peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.
Smager godt med let ristet brød til, der tilføjer sprødhed.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 412 Kj | 447 Kj |
Fedt | 4,9 g | 5,4 g |
Mættede fedtsyrer | 0,5 g | 0,5 g |
Kulhydrat | 1,8 g | 2,0 g |
Sukker | 1,6 g | 1,7 g |
Protein | 11,3 g | 12,2 g |
Salt | 0,3 g | 0,3 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.