Torske-salat

Torskesalat (kan også laves med andre hvide fisk) er en frisk frokostsalat. Den mildt smagende fisk bliver virkelig god ved den skånsomme lavtemperatur-tilberedning. Torskeryggen (engelsk: loin) regnes som den bedste del.

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Frokostret eller forret med ca. 110 g per pax.

  1. Tilbered torsken: Torsk og del i flager/mos let. Sæt på køl, evt. til næste dag.
  2. Bland alle de øvrige ingredienser (vent evt. med kørvel/dild til serveringen) og smag til med peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.

Smager godt med let ristet brød til, der tilføjer sprødhed.

NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 412 Kj447 Kj
Fedt4,9 g5,4 g
Mættede fedtsyrer0,5 g0,5 g
Kulhydrat1,8 g2,0 g
Sukker1,6 g1,7 g
Protein11,3 g12,2 g
Salt0,3 g0,3 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.