Ising-roulade med laks, spinat og råstegte kartofler

Den spinkle isingfilet er her rullet om et stykke laks, og de tilberedes ved 180° kombi i kort tid, så isingfileten får mest, mens laksen får lidt mindre – dette giver et optimalt resultat hvor isingkødet er blev fast, og laksen stadig er saftig.

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Stor frokostret eller hovedret med ca. 300 g per pax.

  1. Forbered kartoflerne og steg dem møre og brune ved 180 kombi.
  2. Tilbered spinaten: Spinat og tag den ud.
  3. Tilbered hollandaisen og hold den varm.
  4. Tilbered rouladerne i 180° kombi til en kernetemperatur på 40° (stiger til omkring 60° efter fisken er taget ud). Sæt evt. kartoflerne ind samtidigt, så de lunes og brunes lidt ekstra.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 350 Kj1.051 Kj
Fedt3,0 g9,1 g
Mættede fedtsyrer0,8 g2,5 g
Kulhydrat5,5 g16,4 g
Sukker0,7 g2,0 g
Protein8,2 g24,5 g
Salt0,2 g0,5 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.