Sænk temperaturen og server bedre mad: Godt·Nemt·Billigt·Sikkert. Nye muligheder i det professionelle køkken ved brug af optimal temperatur fra start til slut.
Vitello Tonnato (af nakkefilet)
Traditionelt bruger man kalvelårtunge (”kalv i tun”), men grisens nakkefilet bliver mere mør og saftig når den lavtemperatur-tilberedes natten over.
Den bløde kødsmag og konsistens sættes i kontrast af den fede og syrlige tuncreme og bitterheden fra rucolaen. En tomatsalat til giver lidt sprødhed og friskhed.
Lav evt. en ”nordisk” variant med makrelcreme og ramsløg.
Frokostret (eller forret), giver ca. 165 g per pax.
1 pax
2 pax
4 pax
10 pax
20 pax
50 pax
100 pax
500 pax
Gram
Ingrediens
Bager%
75 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
23 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
11 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
0 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
0 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
2 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
8 g
Tunsauce: Kapers
10%
38 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
3 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
1 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
3 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
1 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
2 g
Pynt: Rucola
2%
2 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
150 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
45 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
23 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
1 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
1 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
3 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
15 g
Tunsauce: Kapers
10%
75 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
6 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
2 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
6 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
2 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
3 g
Pynt: Rucola
2%
5 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
300 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
90 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
45 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
1 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
1 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
6 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
30 g
Tunsauce: Kapers
10%
150 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
12 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
3 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
12 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
4 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
6 g
Pynt: Rucola
2%
9 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
750 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
225 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
113 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
3 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
3 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
15 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
75 g
Tunsauce: Kapers
10%
375 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
30 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
8 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
30 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
9 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
15 g
Pynt: Rucola
2%
23 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
1.500 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
450 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
225 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
6 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
6 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
30 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
150 g
Tunsauce: Kapers
10%
750 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
60 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
15 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
60 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
18 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
30 g
Pynt: Rucola
2%
45 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
3.750 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
1.125 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
563 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
15 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
15 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
75 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
375 g
Tunsauce: Kapers
10%
1.875 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
150 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
38 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
150 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
45 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
75 g
Pynt: Rucola
2%
113 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
7.500 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
2.250 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
1.125 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
30 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
30 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
150 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
750 g
Tunsauce: Kapers
10%
3.750 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
50%
300 g
Tomatsalat: Rødløg i meget tynde skiver (ringe)
4%
75 g
Tomatsalat: Balsamicoeddike
1%
300 g
Tomatsalat: Olivenolie
4%
90 g
Tomatsalat: Basilikum-blade
1%
150 g
Pynt: Rucola
2%
225 g
Pynt: Kapers eller (overskårne) kapersbær
3%
Gram
Ingrediens
Bager%
37.500 g
Nakkefilet lavtemperatur-tilberedt natten over
100%
11.250 g
Rucola (eller ramsløg)
30%
5.625 g
Tunsauce: Mayonnaise
15%
150 g
Tunsauce: Hvidløg, finthakket (1 fed hvidløg vejer ca. 4 g)
0%
150 g
Tunsauce: Dijonsennep
0%
750 g
Tunsauce: Tun (dåse)
2%
3.750 g
Tunsauce: Kapers
10%
18.750 g
Tomatsalat: Tomat i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
Tilbered nakkefileten (hvis det ikke allerede er gjort), Køl ned og læg på køl.
Tilbered tunsaucen
Rør mayonnaise sammen med citronsaft, sennep og hvidløg og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft og sennep. Skal være stærk og ret tyktflydende.
Udvand kapersene og blend med tun (makrel) og mayonnaise.
Tilbered tomatsalaten
Fordel tomaterne på fadet og drys løgringe og basilikumblade over.
Hæld striber af balsamico og olie over og krydr med salt og peber.
Server straks!
Skær det kolde kød i 1-2 mm skiver (gerne på en pålægsmaskine)
Anret på tallerkener/fad ovenpå rucola (ramsløg). Dæk med saucen (eller sæt den i en skål) og drys evt. med hakket rucola eller persille og kapers.
Server med brød.
NÆRINGSINDHOLD
PR. 100 G
PR. PORTION
Energi
660 Kj
1.104 Kj
Fedt
13,1 g
21,8 g
Mættede fedtsyrer
3,0 g
5,1 g
Kulhydrat
1,1 g
1,9 g
Sukker
0,9 g
1,5 g
Protein
8,9 g
14,9 g
Salt
0,4 g
0,6 g
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.