Rodfrugtsalat med olieeddike-dressing

Tilbehør til kød eller en (frokost)ret i sig selv. Retten er bedst kold, og rodfrugterne kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til.

Lille frokostret/forret eller tilbehør til hovedret (f.eks. fedt kød som frikadeller), giver ialt ca. 200 g per pax.

  1. Tilbered grøntsagerne ved 85° damp:
    • Kartoffel 0:50
    • Sødkartoffel 0:30
    • Persillerod 1:00
    • Glaskål 0:40
    • Gulerod 0:40
    • Kinaradise 0:45
    • Butternut-græskar 0:20
  2. Lad grøntsagerne køle af, evt. til næste dag.
  3. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  4. Vend grøntsagerne i dressingen.
  5. Anret i skål/fad eller portionsskåle og pynt evt. med krydderurt (dild eller persille).
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 327 Kj645 Kj
Fedt3,8 g7,5 g
Mættede fedtsyrer0,5 g0,9 g
Kulhydrat8,4 g16,6 g
Sukker3,5 g6,9 g
Protein1,4 g2,8 g
Salt0,1 g0,1 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.