Hummus af kikærter

Denne humus er helt enkel, men den lange tilberedning af kikærterne giver en cremet og glat struktur.

Tilbehør, giver ca. 100 g per pax.

  1. Hvis kikærterne ikke allerede er udblødte: Udblød dem i 4-5 gange så meget koldt vand i mindst 12 timer.
  2. Skyl de udblødte kikærter og kog dem stille og roligt under låg i friskt vand (uden salt) i 4-5 timer, til de er meget møre.
  3. Hæld kogevandet fra (gem det evt. til at justere hummusen, eller til f.eks. suppe eller sauce) og sæt kikærterne på køl i mindst 6 timer.
  4. Tag nogle kikærter fra til pynt og hæld resten i en blender.
  5. Tilsæt citronsaft og isterninger og blend til en glat pure. Juster evt. med noget af det gemte kogevand (eller koldt postevand), hvis konsistensen er for tyk.
  6. Tilsæt tahin og blend sammen.
  7. Tilsæt salt og hvidløg og blend sammen.
  8. Tilsæt olivenolie og blend sammen.
  9. Anret med drys af hele kikærter og evt. lidt ekstra olivenolie på toppen.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 940 Kj
Fedt12,6 g
Mættede fedtsyrer1,4 g
Kulhydrat14,6 g
Sukker0,3 g
Protein10,2 g
Salt0,7 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.