Ratatouille

En frisk ratatouille med bid. Kan bruges som tilbehør til især lam og gris, men også som en selvstændig ret evt. med brød til.

Kan tilberedes, køles ned og gemmes i en uge. Kan genopvarmes ved 75-80° damp i en halv timeeller serveres kold.

Tilbehør (eller lille grøntret), giver ialt ca. 240 g per pax.

  1. Svits delene til løgsaucen ved god varme til løgene er klare.
  2. Bland løgsaucen sammen med resten (undtagen basilikum) og smag til med salt og peber.
  3. Fordel i kantine i 5-6 cm tykt lag og tilbered med damp 85° + 0:10.
  4. Hæld evt. væden fra og kog den ind til 1/3 ved god varme. Vend den indkogte væde i resten.
  5. Hæld det hele i et varmt fad og pynt med basilikumblade.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 173 Kj417 Kj
Fedt2,2 g5,3 g
Mættede fedtsyrer0,3 g0,7 g
Kulhydrat3,6 g8,8 g
Sukker3,1 g7,4 g
Protein1,0 g2,5 g
Salt0,4 g1,0 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.