Denne grønne lasagne er baseret på ristet selleri (eller andre rodfrugter som pastinak, persillerod eller lignende) og grøntkål (eller andre kål).
Kan tilberedes, køles ned og gemmes i en uge på køl, eller længere på frost. Kan genopvarmes ved 180° kombi i 15-20 min.
Serveres med en grøn salat, eller en kålsalat med æbler, nødder og en syrlig dressing.
Hovedret (eller halvdelen som forret/frokostret), giver ialt ca. 400 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
65 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
2 g | Olivenolie | 3% |
17 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
34 g | Tomater, flåede | 53% |
2 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
0 g | Chiliflager | 0% |
4 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
13 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
120 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
0 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
9 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
108 g | Lasagneplader | 167% |
13 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
9 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
129 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
4 g | Olivenolie | 3% |
34 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
69 g | Tomater, flåede | 53% |
4 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
0 g | Chiliflager | 0% |
9 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
26 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
241 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
0 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
17 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
215 g | Lasagneplader | 167% |
26 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
17 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
258 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
9 g | Olivenolie | 3% |
69 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
138 g | Tomater, flåede | 53% |
9 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
0 g | Chiliflager | 0% |
17 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
52 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
482 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
0 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
34 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
430 g | Lasagneplader | 167% |
52 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
34 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
645 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
22 g | Olivenolie | 3% |
172 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
344 g | Tomater, flåede | 53% |
22 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
1 g | Chiliflager | 0% |
43 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
129 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
1.204 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
1 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
86 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
1.075 g | Lasagneplader | 167% |
129 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
86 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.290 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
43 g | Olivenolie | 3% |
344 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
688 g | Tomater, flåede | 53% |
43 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
2 g | Chiliflager | 0% |
86 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
258 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
2.408 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
2 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
172 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
2.150 g | Lasagneplader | 167% |
258 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
172 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.225 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
108 g | Olivenolie | 3% |
860 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
1.720 g | Tomater, flåede | 53% |
108 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
4 g | Chiliflager | 0% |
215 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
645 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
6.020 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
4 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
430 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
5.375 g | Lasagneplader | 167% |
645 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
430 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
6.450 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
215 g | Olivenolie | 3% |
1.720 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
3.440 g | Tomater, flåede | 53% |
215 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
9 g | Chiliflager | 0% |
430 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
1.290 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
12.040 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
9 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
860 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
10.750 g | Lasagneplader | 167% |
1.290 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
860 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
32.250 g | Selleri (et lille selleri vejer ca. 700 g) | 100% |
1.075 g | Olivenolie | 3% |
8.600 g | Grønkål uden stængler, snittet | 27% |
17.200 g | Tomater, flåede | 53% |
1.075 g | Hvidløg (1 fed hvidløg vejer ca 5 g) | 3% |
43 g | Chiliflager | 0% |
2.150 g | BECHAMELSAUCE: Smør | 7% |
6.450 g | BECHAMELSAUCE: Hvedemel | 20% |
60.200 g | BECHAMELSAUCE: Mælk | 187% |
43 g | BECHAMELSAUCE: Muskatnød, revet | 0% |
4.300 g | BECHAMELSAUCE: Citron (en stor citron vejer ca. 50 g) | 13% |
53.750 g | Lasagneplader | 167% |
6.450 g | Mozzarellaost (revet) | 20% |
4.300 g | Parmesan eller anden hård ost | 13% |
- Rodfrugter/kål
- Skær rodfrugten i små tern og vend dem i olie med salt og peber.
- Rist dem ved 200°/0:15 Kombi.
- Snit kålen fint og rist den 3 minutter ved 200°/0:15 Kombi.
- Køl grøntsagerne af.
- Tomatsauce
- Blend flåede tomater med snittet hvidløg, chili smag til med salt.
- Bechamelsauce
- Smelt smørret i en stor gryde.
- Pisk melet i til en smørbolle og rist den igennem nogle minutter.
- Pisk mælken i lidt efter lidt og kog saucen igennem nogle minutter til den tykner.
- Smag til med friskrevet muskatnød, citronsaft og peber.
- Samling i bradepande/kantine
- Smør et lag bechamelsauce i bunden
- Læg et lag lasagneplader på
- Smør et tyndt lag tomatsauce på
- Læg et tyndt lag rodfrugter/kål på
- Drys revet ost på toppen
– gentag disse trin og slut af med ekstra bechamelsauce og revet ost.
- Bagning
- Bag 180°/0:35 Kombi til overfladen er gylden.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 717 Kj | 2.837 Kj |
Fedt | 4,4 g | 17,5 g |
Mættede fedtsyrer | 2,2 g | 8,7 g |
Kulhydrat | 24,9 g | 98,6 g |
Sukker | 2,0 g | 7,9 g |
Protein | 6,9 g | 27,4 g |
Salt | 0,2 g | 0,8 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.