Æggestand med grøntsagsfyld 75° (80°) + 0:05

Æggestanden bliver fast, men silkeblød af denne lavtemperatur-tilberedning i dampovnen. Man kan komme dampede grøntsager (gulerødder, broccoli, porrer, blomkål eller kartofler) i små stykker, evt. flere forskellige i samme omgang.

Hvis grøntsagerne tilberedes ved lav temperatur i forvejen, bevarer de deres bid efter den ekstra tilberedning som en del af æggestanden:

Æggestanden kan tilberedes i en 5 cm høj kantine. Der bliver ca. 5 kg, der rækker til ca. 20 personer som en frokostret eller tilbehør á 250 g.

Det er nemt at få den ud efter tilberedningen, hvis der lægges bagepapir i bund og op ad siderne. Æggestanden kan bedst udskæres i flotte skiver hvis den er kold.

Med gulerødder
Med porrer. Skær dem i skiver på 1-2 cm, så er et stykke nemmere at spise.
Uden grøntsager, men med cheddar i stedet for parmesan
Med broccoli og gulerødder, men ingen bacon. Der er brugt en blanding af cheddar og parmesan.

Til 1/1 GN (5 cm høj)BagerprocentIngrediens
1.800 g100%Broccoli (eller anden grøntsag) i små tern)
900 g50%Bacontern (kan udelades)
1.440 g80%Æg
540 g30%Piskefløde
270 g15%Parmesan
Salt og peber


BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.