And, hel 62°*

And, hel 62° *




Meget mørt (kan trækkes fra benet) og meget saftigt. God andesmag.

Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning). Resultatet bliver lidt mindre rødt efter bruning.

Samlet ovntid for denne opskrift
14:00 for et (ikke relevant) cm tykt stykke (opvarmningstid på 02:15 + holdetid på 11:45)
Andre tykkelser skal have samme tilberedning: På grund af den lange tilberedningstid spiller mindre forskelle i tykkelse ikke nogen væsentlig rolle for tilberedningstiden.

∆T =  0

Opskrift
  1. Salt med 1% salt i forhold til kødets vægt.
  2. Start ovnen med denne opskrift (der bruges ikke indstikstermometer til denne opskrift).
  3. Sæt kødet ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 62°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 62°, 14:00, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro Program-fil til Rational iCombi Classic Program-fil til Rational SelfCookingCenter
Bruning EFTER denne opskrift er udført
Tør kødet af før bruning. Brug Brune portion 270°/0:06. Ekstra safttab ca. 15% (mindre, hvis kødet er køleskabskoldt). Kan ske direkte efter denne grundtilberedning, eller fra køl (samme opskrift)
Anvendt holdetid
11:45
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 10 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2022-10-30




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *