And, hel 70°*

And, hel 70° *




Mørt, men brystet er noget tørt. Låret er en anelse rosa, saftigt og kan trækkes, og fedt og bindevæv er delvist omdannet til saftig gelatine. God andesmag. Det giver bedre resultat at tilberede bryst og lår hver for sig som i tilberedningerne Andebryst 60° og Andelår 90° (confiterede).

Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning). Resultatet bliver lidt mindre rosa efter bruning.

Svind ca. 25% + 15% ved bruning.

Samlet ovntid for denne opskrift
Den samlede ovntid er 14:00. Tykkelsen betyder ikke noget for tiden ved denne langvarige tilberedning (natten over). Et par timer fra eller til gør ikke stor forskel på resultatet, så gør det hvis det passer bedre.

∆T =  0

Opskrift
  1. Salt (og inde i skroget) med 1,5% salt i forhold til kødets vægt.
  2. Start ovnen med denne opskrift (der bruges ikke indstikstermometer til denne opskrift).
  3. Sæt kødet ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 70°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 70°, 14:00, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro Program-fil til Rational iCombi Classic Program-fil til Rational SelfCookingCenter
Bruning EFTER denne opskrift er udført
Tør kødet af før bruning, og brun med skindsiden nedad. Brug Brune steg mellemstor 220°/0:15. Ekstra safttab ca. 15% (mindre, hvis kødet er køleskabskoldt). Kan ske direkte efter denne grundtilberedning, eller fra køl (samme opskrift)
Anvendt holdetid
11:45
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 10 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 23-03-2024




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *