Andelår 90° (92°) (confiteret) *
Blødt og gråt kød, der er særdeles saftigt og meget mørt. Falder let fra benet. Tydelig, afbalanceret smag af and.
Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning). Kødet skal brunes efter denne tilberedning for at skindet bliver brunt og sprødt (se afsnit om bruning længere nede).
Kontroller tykkelsen på dit flade stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.
∆T = 0
- Salt med 1,5% salt i forhold til kødets vægt - eller endnu bedre: letspræng i 1 døgn i en 1,5% salt/sukkerlage).
- Pak lårene tæt i dyb bradepande og dæk evt. med andefedt for lidt mere smag og mørhed.
- Brug indstikstermometer.
- Start ovnen med denne opskrift.
- Sæt kødet ind når ovnen er klar.
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 92°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 92°, 90°, blæser4.
- DAMP: 100%, 90°, 00:15, blæser4.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.