Tilberedt ved lav temperatur bliver egg bites cremede og silkebløde. De kan bruges til brunch, som frokokostret eller som tilbehør til en middag. Udover æg, fløde og ost kan man tilsætte mange forskellige smagsgivere, her er brugt kylling og bacon.
De færdige egg bites kan opbevares på køl i en uge og spises kolde, eller lunes i ovnen ved 60° (damp).
Frokostret eller forret. Ca. 155 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
30 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
10 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
75 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
20 g | Revet ost | 67% |
20 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
60 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
20 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
150 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
40 g | Revet ost | 67% |
40 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
120 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
40 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
300 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
80 g | Revet ost | 67% |
80 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
300 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
100 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
750 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
200 g | Revet ost | 67% |
200 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
600 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
200 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
1.500 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
400 g | Revet ost | 67% |
400 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.500 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
500 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
3.750 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
1.000 g | Revet ost | 67% |
1.000 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.000 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
1.000 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
7.500 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
2.000 g | Revet ost | 67% |
2.000 g | Fløde, piske | 67% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
15.000 g | Kylling (bryst eller hellere overlår) uden skind eller sener, i små stykker | 100% |
5.000 g | Bacon i små tern eller kort strimler (evt. letristede) | 33% |
37.500 g | Æg (1 æg = ca. 50 g) | 250% |
10.000 g | Revet ost | 67% |
10.000 g | Fløde, piske | 67% |
- Fordel kylling og bacon i smurte forme eller i Multibaker-plader.
- Blend æggemassen med ost og fløde, salt og peber, og smag til med salt og peber.
- Fordel æggemassen over kylling og bacon og rør rundt.
- Tilbered med damp ved 77° indtil en kernetemperatur på 75° (ca. 35 min).
Server med groft brød og grøn, frisk salat.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 811 Kj | 1.257 Kj |
Fedt | 14,9 g | 23,1 g |
Mættede fedtsyrer | 6,8 g | 10,5 g |
Kulhydrat | 1,9 g | 3,0 g |
Sukker | 0,7 g | 1,0 g |
Protein | 13,3 g | 20,7 g |
Salt | 0,6 g | 0,9 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.