Flæskesvær 85° *
Bløde og meget klistrede. Kan opbevares flere måneder på frost (skal tøs op før bruning). Brunes lige før servering (se nedenfor).
Kan tilberedes direkte fra køl med samme opskrift (eller fra frost med ca. 5 min ekstra tid).
Andre tykkelser skal have samme tilberedning: På grund af den høje ovntemperatur spiller mindre forskelle i tykkelse ikke nogen væsentlig rolle for tilberedningstiden.
∆T = 0
- Salt med 1% salt i forhold til kødets (sværens) vægt.
- Læg på hulrist.
- Start ovnen med denne opskrift.
- Sæt kødet ind når ovnen er klar.
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 85°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 85°, 1:30, blæser4.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.