Græskar 85°*

Græskar 85° *




Færdig, men stadig fast i biddet. Mild og let sød smag, god uden efterbehandling.

Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning). Man kan evt. brune eller grille grøntsagen efter tilberedningen for at få lidt karamelliseret smag, men den smager godt og mildt uden.

Samlet ovntid for denne opskrift
00:45 for et 2 cm tykt stykke (opvarmningstid på 00:30 + holdetid på 00:15)
Kontroller tykkelsen på dit runde stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.

∆T =  0

Opskrift
  1. Skræl og del i mundrette stykker.
  2. Salt med 1% salt i forhold til madens vægt.
  3. Start ovnen med denne opskrift.
  4. Brug indstikstermomer.
  5. Sæt maden ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 87°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 87°, 85°, blæser4.
  4. DAMP: 100%, 85°, 00:01, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro
Bruning EFTER denne opskrift er udført
Man kan evt. brune eller grille grøntsagen efter tilberedningen for at få lidt karamelliseret smag (og en lidt blødere konsistens), men den smager godt og mildt uden. PANDE: Brun maksimalt 2-3 minutter i alt. OVN: Afkøl gerne først og brug så Brune portion 270°/0:06.
Anvendt holdetid
00:15
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 10 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2022-10-30




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *