Havregrød 90° *
Cremet og silkeblød grød, en anelse bid men helt tilberedt. God smag af havre og lidt nødder. Behøver ikke iblødsætning for at bliver cremet. Brænder ikke på, på grund af den lavere, kontrollerede varmetilberedning i ovnen.
Brug lidt mere væske, her er brugt disse vægtprocenter: Havregryn 100%, mælk 250%, vand 250%, salt 2%. Tilsæt evt. 25% rosiner og 25% tørrede tranebær.
Grøden kan evt. varmholdes med programmet Varmhold 70° mellem i flere timer uden konsistensen ændres væsentligt. Spisekvaliteten er dog bedst indenfor den første time.
∆T = 10
- Bland ingredienserne og læg dem i en passende bradepande (uden låg).
- Start ovnen med denne opskrift.
- Brug indstikstermometer.
- Sæt maden ind når ovnen er klar.
- Efter tilberedning: Rør igennem og server.
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 110°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 100°, 90°, blæser4.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.