Havregrød 90° *
Cremet og silkeblød grød, en anelse bid men helt tilberedt. God smag af havre og lidt nødder. Ikke brændt på grund af den kontrollerede varmetilberedning i ovnen.
Brug lidt mere væske, her er brugt disse vægtprocenter: Havregryn 100, mælk 250, vand 250, salt 2.
For et ca. 5 cm tykt lag i bradepanden vil den samlede tilberedningstid være ca. 45 min.
∆T = 10
- Bland ingredienserne og læg dem i en passende bradepande (uden låg).
- Start ovnen med denne opskrift.
- Brug indstikstermometer.
- Sæt maden ind når ovnen er klar.
- Efter tilberedning: Rør igennem og server.
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 110°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 100°, 90°, blæser4.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.