Havregrød 90°*

Havregrød 90° *




Cremet og silkeblød grød, en anelse bid men helt tilberedt. God smag af havre og lidt nødder. Behøver ikke iblødsætning for at bliver cremet. Brænder ikke på, på grund af den lavere, kontrollerede varmetilberedning i ovnen.

Brug lidt mere væske, her er brugt disse vægtprocenter: Havregryn 100%, mælk 250%, vand 250%, salt 2%. Tilsæt evt. 25% rosiner og 25% tørrede tranebær.

Grøden kan evt. varmholdes med programmet Varmhold 70° mellem i flere timer uden konsistensen ændres væsentligt. Spisekvaliteten er dog bedst indenfor den første time.

Samlet ovntid for denne opskrift
Den samlede ovntid vil være ca. 0:45 med et 4-5 cm tykt lag i bradepanden.

∆T =  10

Opskrift
  1. Bland ingredienserne og læg dem i en passende bradepande (uden låg).
  2. Start ovnen med denne opskrift.
  3. Brug indstikstermometer.
  4. Sæt maden ind når ovnen er klar.
  5. Efter tilberedning: Rør igennem og server.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 110°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 100°, 90°, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro Program-fil til Rational iCombi Classic Program-fil til Rational SelfCookingCenter
Bruning EFTER denne opskrift er udført
(ikke relevant)
Anvendt holdetid
00:00
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 21 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2024-10-22




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *