Hønsesalat

Kyllingebryst bliver dejlig saftigt når det tilberedes ved lav temperatur i ovnen, og aspargesene bliver møre og smagsrige med et sprødt bid. De traditionelle champignon er erstattet af dobbelt mængde grønne asparges, og sammen med skyren i dressingen gør det salaten lettere og friskere.

Frokostret eller forret. Giver ca. 150 g per pax.

  1. Tilbered kylling og asparges og læg på køl
  2. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt, peber og evt. mere citron.
  3. Skær kyllingebryst i 1-2 cm stykker og vend i dressingen.
  4. Skær de øverste 5-6 cm af aspargesene af og læg til side. Skær resten i 1 cm stykker og bland dem i salaten.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Bland halvdelen af purløget i salaten.
  7. Anret salaten med aspargeshoveder, evt. bacon og resten af purløget øverst.
  8. Server med godt brød, gerne ristet rugbrød.5 min).
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 630 Kj954 Kj
Fedt11,9 g18,1 g
Mættede fedtsyrer2,1 g3,2 g
Kulhydrat2,3 g3,5 g
Sukker1,4 g2,1 g
Protein8,2 g12,4 g
Salt0,6 g0,9 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.