Denne humus er helt enkel, men den lange tilberedning af kikærterne giver en cremet og glat struktur.
Tilbehør, giver ca. 100 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
72 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
2 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
6 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
14 g | Tahin | 19% |
0 g | Salt | 1% |
0 g | Hvidløg | 0% |
3 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
143 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
4 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
11 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
28 g | Tahin | 19% |
1 g | Salt | 1% |
0 g | Hvidløg | 0% |
6 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
286 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
9 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
22 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
55 g | Tahin | 19% |
2 g | Salt | 1% |
1 g | Hvidløg | 0% |
11 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
715 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
22 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
55 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
138 g | Tahin | 19% |
4 g | Salt | 1% |
2 g | Hvidløg | 0% |
28 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.430 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
44 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
110 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
275 g | Tahin | 19% |
9 g | Salt | 1% |
3 g | Hvidløg | 0% |
55 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.575 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
110 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
275 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
688 g | Tahin | 19% |
22 g | Salt | 1% |
8 g | Hvidløg | 0% |
138 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
7.150 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
220 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
550 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
1.375 g | Tahin | 19% |
44 g | Salt | 1% |
17 g | Hvidløg | 0% |
275 g | Olivenolie | 4% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
35.750 g | Kikærter, udblødte (hvis tørre: 2,5 gange vægten) | 100% |
1.100 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 3% |
2.750 g | Isterninger (1 isterning vejer ca. 15-20 g) | 8% |
6.875 g | Tahin | 19% |
220 g | Salt | 1% |
83 g | Hvidløg | 0% |
1.375 g | Olivenolie | 4% |
- Hvis kikærterne ikke allerede er udblødte: Udblød dem i 4-5 gange så meget koldt vand i mindst 12 timer.
- Skyl de udblødte kikærter og kog dem stille og roligt under låg i friskt vand (uden salt) i 4-5 timer, til de er meget møre.
- Hæld kogevandet fra (gem det evt. til at justere hummusen, eller til f.eks. suppe eller sauce) og sæt kikærterne på køl i mindst 6 timer.
- Tag nogle kikærter fra til pynt og hæld resten i en blender.
- Tilsæt citronsaft og isterninger og blend til en glat pure. Juster evt. med noget af det gemte kogevand (eller koldt postevand), hvis konsistensen er for tyk.
- Tilsæt tahin og blend sammen.
- Tilsæt salt og hvidløg og blend sammen.
- Tilsæt olivenolie og blend sammen.
- Anret med drys af hele kikærter og evt. lidt ekstra olivenolie på toppen.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi | 940 Kj |
Fedt | 12,6 g |
Mættede fedtsyrer | 1,4 g |
Kulhydrat | 14,6 g |
Sukker | 0,3 g |
Protein | 10,2 g |
Salt | 0,7 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.