Is-opskrifter

 

FotoOpskriftsnavnTypeTotalvægtIsmaskinePortionerKildeFoto1Foto2GrundopskriftTilsat smagFremgangsmådeKommentar1IndholdsPCT
HindbærisGelato1.202 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Ismageriet grundopskrift 1 (side 14) + hindbærmos side 29
Server gerne med hindbærsorbet.
GRUNDOPSKRIFT
102 gSukker8% vægtandel
1 gSalt0% vægtandel
2 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
510 gMælk, sød 3,25%41% vægtandel
51 gFløde 38%4% vægtandel
51 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
15 gGlukosesirup (84%)1% vægtandel
31 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)2% vægtandel
TILSAT SMAG
390 gHindbær, frosne31% vægtandel
76 gSukker6% vægtandel
23 gCitronsaft (30 g i 1 citron)2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Hindbær og sukker blandes og trækker natten over.
  2. Hindbær, sukker og citronsaft varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Blend.
  3. Sigt kernerne fra og køl af.
  4. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  5. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en ny gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  6. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  7. Pisk æggeblommerne i.
  8. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  9. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker20,4%Ideelt 16-18%
Fedt3,7%Ideelt 8-11%
MSNF7,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt6,9%Ideelt >30%
HindbærisGelato2.404 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Ismageriet grundopskrift 1 (side 14) + hindbærmos side 29
Server gerne med hindbærsorbet.
GRUNDOPSKRIFT
204 gSukker8% vægtandel
2 gSalt0% vægtandel
4 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
1.019 gMælk, sød 3,25%41% vægtandel
102 gFløde 38%4% vægtandel
102 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
31 gSalt1% vægtandel
61 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)2% vægtandel
TILSAT SMAG
781 gHindbær, frosne31% vægtandel
153 gSukker6% vægtandel
46 gCitronsaft (30 g i 1 citron)2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Hindbær og sukker blandes og trækker natten over.
  2. Hindbær, sukker og citronsaft varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Blend.
  3. Sigt kernerne fra og køl af.
  4. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  5. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en ny gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  6. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  7. Pisk æggeblommerne i.
  8. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  9. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker20,4%Ideelt 16-18%
Fedt3,7%Ideelt 8-11%
MSNF7,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt6,9%Ideelt >30%
HindbærisGelato697 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Ismageriet grundopskrift 1 (side 14) + hindbærmos side 29
Server gerne med hindbærsorbet.
GRUNDOPSKRIFT
59 gSukker8% vægtandel
1 gSalt0% vægtandel
1 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
296 gMælk, sød 3,25%41% vægtandel
30 gFløde 38%4% vægtandel
30 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
9 gSalt1% vægtandel
18 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)2% vægtandel
TILSAT SMAG
226 gHindbær, frosne31% vægtandel
44 gSukker6% vægtandel
13 gCitronsaft (30 g i 1 citron)2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Hindbær og sukker blandes og trækker natten over.
  2. Hindbær, sukker og citronsaft varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Blend.
  3. Sigt kernerne fra og køl af.
  4. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  5. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en ny gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  6. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  7. Pisk æggeblommerne i.
  8. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  9. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker20,4%Ideelt 16-18%
Fedt3,7%Ideelt 8-11%
MSNF7,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt6,9%Ideelt >30%
HindbærisGelato1.394 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Ismageriet grundopskrift 1 (side 14) + hindbærmos side 29
Server gerne med hindbærsorbet.
GRUNDOPSKRIFT
118 gSukker8% vægtandel
1 gSalt0% vægtandel
2 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
591 gMælk, sød 3,25%41% vægtandel
59 gFløde 38%4% vægtandel
59 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
18 gSalt1% vægtandel
35 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)2% vægtandel
TILSAT SMAG
453 gHindbær, frosne31% vægtandel
89 gSukker6% vægtandel
27 gCitronsaft (30 g i 1 citron)2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Hindbær og sukker blandes og trækker natten over.
  2. Hindbær, sukker og citronsaft varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Blend.
  3. Sigt kernerne fra og køl af.
  4. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  5. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en ny gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  6. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  7. Pisk æggeblommerne i.
  8. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  9. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker20,4%Ideelt 16-18%
Fedt3,7%Ideelt 8-11%
MSNF7,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt6,9%Ideelt >30%
HindbærisGelato2.091 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Ismageriet grundopskrift 1 (side 14) + hindbærmos side 29
Server gerne med hindbærsorbet.
GRUNDOPSKRIFT
177 gSukker8% vægtandel
2 gSalt0% vægtandel
4 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
887 gMælk, sød 3,25%41% vægtandel
89 gFløde 38%4% vægtandel
89 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
27 gSalt1% vægtandel
53 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)2% vægtandel
TILSAT SMAG
679 gHindbær, frosne31% vægtandel
133 gSukker6% vægtandel
40 gCitronsaft (30 g i 1 citron)2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Hindbær og sukker blandes og trækker natten over.
  2. Hindbær, sukker og citronsaft varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Blend.
  3. Sigt kernerne fra og køl af.
  4. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  5. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en ny gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  6. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  7. Pisk æggeblommerne i.
  8. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  9. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker20,4%Ideelt 16-18%
Fedt3,7%Ideelt 8-11%
MSNF7,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt6,9%Ideelt >30%
HindbærsorbetSorbet1.196 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: ismageriet
GRUNDOPSKRIFT
470 gHindbær, frosne35% vægtandel
118 gSukker9% vægtandel
423 gSukkerlage32% vægtandel
282 gVand21% vægtandel
35 gCitronsaft3% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Bland bær og sukker og lad det stå natten over.
  2. Kog hindbær og sukker op til det netop bobler (fødevaresikkerhed) og blend massen.
  3. Sigt massen over i et målebæger og lad det køle af til stuetemperatur.
  4. Blend resten af ingredienserne i.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker26,6%Ideelt 16-18%
Fedt0,0%Ideelt 8-11%
MSNF0,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt3,7%Ideelt >30%
HindbærsorbetSorbet2.392 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: ismageriet
GRUNDOPSKRIFT
941 gHindbær, frosne35% vægtandel
235 gSukker9% vægtandel
847 gSukkerlage32% vægtandel
564 gVand21% vægtandel
71 gCitronsaft3% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Bland bær og sukker og lad det stå natten over.
  2. Kog hindbær og sukker op til det netop bobler (fødevaresikkerhed) og blend massen.
  3. Sigt massen over i et målebæger og lad det køle af til stuetemperatur.
  4. Blend resten af ingredienserne i.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker26,6%Ideelt 16-18%
Fedt0,0%Ideelt 8-11%
MSNF0,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt3,7%Ideelt >30%
HindbærsorbetSorbet694 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: ismageriet
GRUNDOPSKRIFT
273 gHindbær, frosne35% vægtandel
68 gSukker9% vægtandel
246 gSukkerlage32% vægtandel
164 gVand21% vægtandel
20 gCitronsaft3% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Bland bær og sukker og lad det stå natten over.
  2. Kog hindbær og sukker op til det netop bobler (fødevaresikkerhed) og blend massen.
  3. Sigt massen over i et målebæger og lad det køle af til stuetemperatur.
  4. Blend resten af ingredienserne i.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker26,6%Ideelt 16-18%
Fedt0,0%Ideelt 8-11%
MSNF0,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt3,7%Ideelt >30%
HindbærsorbetSorbet1.387 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: ismageriet
GRUNDOPSKRIFT
546 gHindbær, frosne35% vægtandel
136 gSukker9% vægtandel
491 gSukkerlage32% vægtandel
327 gVand21% vægtandel
41 gCitronsaft3% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Bland bær og sukker og lad det stå natten over.
  2. Kog hindbær og sukker op til det netop bobler (fødevaresikkerhed) og blend massen.
  3. Sigt massen over i et målebæger og lad det køle af til stuetemperatur.
  4. Blend resten af ingredienserne i.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker26,6%Ideelt 16-18%
Fedt0,0%Ideelt 8-11%
MSNF0,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt3,7%Ideelt >30%
HindbærsorbetSorbet2.081 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: ismageriet
GRUNDOPSKRIFT
818 gHindbær, frosne35% vægtandel
205 gSukker9% vægtandel
737 gSukkerlage32% vægtandel
491 gVand21% vægtandel
61 gCitronsaft3% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Bland bær og sukker og lad det stå natten over.
  2. Kog hindbær og sukker op til det netop bobler (fødevaresikkerhed) og blend massen.
  3. Sigt massen over i et målebæger og lad det køle af til stuetemperatur.
  4. Blend resten af ingredienserne i.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker26,6%Ideelt 16-18%
Fedt0,0%Ideelt 8-11%
MSNF0,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt3,7%Ideelt >30%
JordbærFlødeis1.196 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Server gerne med friske jordbær, og/eller lidt god balsamico.
GRUNDOPSKRIFT
436 gBlomme, reine claude35% vægtandel
66 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
22 gDruesukker2% vægtandel
71 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
5 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
225 gFløde 38%18% vægtandel
TILSAT SMAG
334 gJordbær27% vægtandel
43 gSukker3% vægtandel
43 gVand3% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Jordbær, sukker og vand varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Køl af.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,4%Ideelt 16-18%
Fedt7,0%Ideelt 8-11%
MSNF6,2%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
JordbærFlødeis2.391 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Server gerne med friske jordbær, og/eller lidt god balsamico.
GRUNDOPSKRIFT
871 gBlomme, reine claude35% vægtandel
132 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
44 gDruesukker2% vægtandel
141 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
11 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
450 gFløde 38%18% vægtandel
TILSAT SMAG
669 gJordbær27% vægtandel
86 gSukker3% vægtandel
86 gVand3% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Jordbær, sukker og vand varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Køl af.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,4%Ideelt 16-18%
Fedt7,0%Ideelt 8-11%
MSNF6,2%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
JordbærFlødeis693 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Server gerne med friske jordbær, og/eller lidt god balsamico.
GRUNDOPSKRIFT
253 gBlomme, reine claude35% vægtandel
38 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
13 gDruesukker2% vægtandel
41 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
3 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
130 gFløde 38%18% vægtandel
TILSAT SMAG
194 gJordbær27% vægtandel
25 gSukker3% vægtandel
25 gVand3% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Jordbær, sukker og vand varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Køl af.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,4%Ideelt 16-18%
Fedt7,0%Ideelt 8-11%
MSNF6,2%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
JordbærFlødeis1.387 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Server gerne med friske jordbær, og/eller lidt god balsamico.
GRUNDOPSKRIFT
505 gBlomme, reine claude35% vægtandel
77 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
26 gDruesukker2% vægtandel
82 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
6 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
261 gFløde 38%18% vægtandel
TILSAT SMAG
388 gJordbær27% vægtandel
50 gSukker3% vægtandel
50 gVand3% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Jordbær, sukker og vand varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Køl af.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,4%Ideelt 16-18%
Fedt7,0%Ideelt 8-11%
MSNF6,2%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
JordbærFlødeis2.080 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Server gerne med friske jordbær, og/eller lidt god balsamico.
GRUNDOPSKRIFT
758 gBlomme, reine claude35% vægtandel
115 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
38 gDruesukker2% vægtandel
123 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
9 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
391 gFløde 38%18% vægtandel
TILSAT SMAG
582 gJordbær27% vægtandel
75 gSukker3% vægtandel
75 gVand3% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Jordbær, sukker og vand varmes op i en tefalgryde på trin M7 og koges netop ud (under omrøring). Køl af.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og blend.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,4%Ideelt 16-18%
Fedt7,0%Ideelt 8-11%
MSNF6,2%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
Koldskål/marcipanFlødeis1.212 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Inspireret af citeret opskrift i "Is hele året"
Marcipanen er skåret ned og tykmælk er tilføjet.
GRUNDOPSKRIFT
171 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)14% vægtandel
134 gRørsukker med vaniljekorn11% vægtandel
428 gMælk, kærne34% vægtandel
10 gCitronsaft (30 g i 1 citron)1% vægtandel
428 gMælk, tyk 3,5%34% vægtandel
TILSAT SMAG
92 gMarcipan7% vægtandel

  1. Smuldr marcipanen i små stykker.
  2. Blend alt sammen.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker16,3%Ideelt 16-18%
Fedt7,6%Ideelt 8-11%
MSNF3,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt7,5%Ideelt >30%
Koldskål/marcipanFlødeis2.424 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Inspireret af citeret opskrift i "Is hele året"
Marcipanen er skåret ned og tykmælk er tilføjet.
GRUNDOPSKRIFT
342 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)14% vægtandel
269 gRørsukker med vaniljekorn11% vægtandel
855 gMælk, kærne34% vægtandel
20 gCitronsaft (30 g i 1 citron)1% vægtandel
855 gMælk, tyk 3,5%34% vægtandel
TILSAT SMAG
183 gMarcipan7% vægtandel

  1. Smuldr marcipanen i små stykker.
  2. Blend alt sammen.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker16,3%Ideelt 16-18%
Fedt7,6%Ideelt 8-11%
MSNF3,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt7,5%Ideelt >30%
Koldskål/marcipanFlødeis703 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Inspireret af citeret opskrift i "Is hele året"
Marcipanen er skåret ned og tykmælk er tilføjet.
GRUNDOPSKRIFT
99 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)14% vægtandel
78 gRørsukker med vaniljekorn11% vægtandel
248 gMælk, kærne34% vægtandel
6 gCitronsaft (30 g i 1 citron)1% vægtandel
248 gMælk, tyk 3,5%34% vægtandel
TILSAT SMAG
53 gMarcipan7% vægtandel

  1. Smuldr marcipanen i små stykker.
  2. Blend alt sammen.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker16,3%Ideelt 16-18%
Fedt7,6%Ideelt 8-11%
MSNF3,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt7,5%Ideelt >30%
Koldskål/marcipanFlødeis1.406 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Inspireret af citeret opskrift i "Is hele året"
Marcipanen er skåret ned og tykmælk er tilføjet.
GRUNDOPSKRIFT
198 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)14% vægtandel
156 gRørsukker med vaniljekorn11% vægtandel
496 gMælk, kærne34% vægtandel
11 gCitronsaft (30 g i 1 citron)1% vægtandel
496 gMælk, tyk 3,5%34% vægtandel
TILSAT SMAG
106 gMarcipan7% vægtandel

  1. Smuldr marcipanen i små stykker.
  2. Blend alt sammen.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker16,3%Ideelt 16-18%
Fedt7,6%Ideelt 8-11%
MSNF3,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt7,5%Ideelt >30%
Koldskål/marcipanFlødeis2.109 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Inspireret af citeret opskrift i "Is hele året"
Marcipanen er skåret ned og tykmælk er tilføjet.
GRUNDOPSKRIFT
298 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)14% vægtandel
234 gRørsukker med vaniljekorn11% vægtandel
744 gMælk, kærne34% vægtandel
17 gCitronsaft (30 g i 1 citron)1% vægtandel
744 gMælk, tyk 3,5%34% vægtandel
TILSAT SMAG
159 gMarcipan7% vægtandel

  1. Smuldr marcipanen i små stykker.
  2. Blend alt sammen.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker16,3%Ideelt 16-18%
Fedt7,6%Ideelt 8-11%
MSNF3,0%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt7,5%Ideelt >30%
Mango/passionsfrugtFlødeis1.205 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Frisk smag. Server gerne med friskudskårne mangostykker.
GRUNDOPSKRIFT
415 gMælk, sød 3,25%33% vægtandel
35 gSkummetmælkspulver3% vægtandel
20 gDruesukker2% vægtandel
69 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
5 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
247 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
277 gMango22% vægtandel
158 gPassionsfrugtsaft13% vægtandel
30 gSukker2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Mangokødet og passionsfrugt-saften blendes.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,9%Ideelt 16-18%
Fedt8,8%Ideelt 8-11%
MSNF6,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,3%Ideelt >30%
Mango/passionsfrugtFlødeis2.409 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Frisk smag. Server gerne med friskudskårne mangostykker.
GRUNDOPSKRIFT
830 gMælk, sød 3,25%33% vægtandel
69 gSkummetmælkspulver3% vægtandel
40 gDruesukker2% vægtandel
138 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
10 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
494 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
553 gMango22% vægtandel
316 gPassionsfrugtsaft13% vægtandel
59 gSukker2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Mangokødet og passionsfrugt-saften blendes.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time)
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,9%Ideelt 16-18%
Fedt8,8%Ideelt 8-11%
MSNF6,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,3%Ideelt >30%
Mango/passionsfrugtFlødeis699 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Frisk smag. Server gerne med friskudskårne mangostykker.
GRUNDOPSKRIFT
241 gMælk, sød 3,25%33% vægtandel
20 gSkummetmælkspulver3% vægtandel
11 gDruesukker2% vægtandel
40 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
3 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
143 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
160 gMango22% vægtandel
92 gPassionsfrugtsaft13% vægtandel
17 gSukker2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Mangokødet og passionsfrugt-saften blendes.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,9%Ideelt 16-18%
Fedt8,8%Ideelt 8-11%
MSNF6,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,3%Ideelt >30%
Mango/passionsfrugtFlødeis1.397 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Frisk smag. Server gerne med friskudskårne mangostykker.
GRUNDOPSKRIFT
481 gMælk, sød 3,25%33% vægtandel
40 gSkummetmælkspulver3% vægtandel
23 gDruesukker2% vægtandel
80 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
6 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
287 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
321 gMango22% vægtandel
183 gPassionsfrugtsaft13% vægtandel
34 gSukker2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Mangokødet og passionsfrugt-saften blendes.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,9%Ideelt 16-18%
Fedt8,8%Ideelt 8-11%
MSNF6,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,3%Ideelt >30%
Mango/passionsfrugtFlødeis2.096 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Frisk smag. Server gerne med friskudskårne mangostykker.
GRUNDOPSKRIFT
722 gMælk, sød 3,25%33% vægtandel
60 gSkummetmælkspulver3% vægtandel
34 gDruesukker2% vægtandel
120 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
9 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
430 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
481 gMango22% vægtandel
275 gPassionsfrugtsaft13% vægtandel
52 gSukker2% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Mangokødet og passionsfrugt-saften blendes.
  2. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  3. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  4. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  5. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  6. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  7. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,9%Ideelt 16-18%
Fedt8,8%Ideelt 8-11%
MSNF6,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,3%Ideelt >30%
Matcha (grøn te)Flødeis1.204 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Frisk, let bitter smag og meget flot farve. God sammen hindbær, eller med f.eks. vaniljeis.
GRUNDOPSKRIFT
803 gMælk, sød 3,25%60% vægtandel
67 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
38 gDruesukker3% vægtandel
134 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
10 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
268 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
19 gMatcha (grøn te-pulver)1% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  6. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,2%Ideelt 16-18%
Fedt9,6%Ideelt 8-11%
MSNF11,3%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt5,8%Ideelt >30%
Matcha (grøn te)Flødeis2.408 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Frisk, let bitter smag og meget flot farve. God sammen hindbær, eller med f.eks. vaniljeis.
GRUNDOPSKRIFT
1.605 gMælk, sød 3,25%60% vægtandel
134 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
76 gDruesukker3% vægtandel
268 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
19 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
535 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
38 gMatcha (grøn te-pulver)1% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  6. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,2%Ideelt 16-18%
Fedt9,6%Ideelt 8-11%
MSNF11,3%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt5,8%Ideelt >30%
Matcha (grøn te)Flødeis698 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Frisk, let bitter smag og meget flot farve. God sammen hindbær, eller med f.eks. vaniljeis.
GRUNDOPSKRIFT
466 gMælk, sød 3,25%60% vægtandel
39 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
22 gDruesukker3% vægtandel
78 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
6 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
155 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
11 gMatcha (grøn te-pulver)1% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  6. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,2%Ideelt 16-18%
Fedt9,6%Ideelt 8-11%
MSNF11,3%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt5,8%Ideelt >30%
Matcha (grøn te)Flødeis1.397 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Frisk, let bitter smag og meget flot farve. God sammen hindbær, eller med f.eks. vaniljeis.
GRUNDOPSKRIFT
931 gMælk, sød 3,25%60% vægtandel
78 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
44 gDruesukker3% vægtandel
155 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
11 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
310 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
22 gMatcha (grøn te-pulver)1% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  6. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,2%Ideelt 16-18%
Fedt9,6%Ideelt 8-11%
MSNF11,3%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt5,8%Ideelt >30%
Matcha (grøn te)Flødeis2.095 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Frisk, let bitter smag og meget flot farve. God sammen hindbær, eller med f.eks. vaniljeis.
GRUNDOPSKRIFT
1.397 gMælk, sød 3,25%60% vægtandel
116 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
67 gDruesukker3% vægtandel
233 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
17 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
466 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
33 gMatcha (grøn te-pulver)1% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  6. Kom TILSAT SMAG i til sidst og bland godt.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,2%Ideelt 16-18%
Fedt9,6%Ideelt 8-11%
MSNF11,3%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt5,8%Ideelt >30%
StracciatellaFlødeis1.205 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
God sammen med en espresso!
GRUNDOPSKRIFT
721 gMælk, sød 3,25%54% vægtandel
60 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
34 gDruesukker3% vægtandel
69 gSukker med vaniljekorn5% vægtandel
9 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
103 gFløde 38%8% vægtandel
TILSAT SMAG
343 gChocolade 70%26% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Smelt chokoladen under omrøring i en gryde ved mellemvarme - det skal bare smelte.
  2. Smør chokoladen tyndt ud på bagepapir (på en bageplade) og sæt på køl i mindst 1 time (evt. i fryseren).
  3. Fold papiret med den kolde chokolade sammen, så den knækker. Knus/bank, så chokoladestykkerne bliver små. Læg på køl indtil de skal bruges (evt. kan det forberedes flere dage før og gemmes i en condi-bøtte på køl).
  4. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  5. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  6. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  7. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  8. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  9. Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,0%Ideelt 16-18%
Fedt15,6%Ideelt 8-11%
MSNF9,5%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt9,3%Ideelt >30%
StracciatellaFlødeis2.409 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
God sammen med en espresso!
GRUNDOPSKRIFT
1.441 gMælk, sød 3,25%54% vægtandel
120 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
69 gDruesukker3% vægtandel
137 gSukker med vaniljekorn5% vægtandel
17 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
206 gFløde 38%8% vægtandel
TILSAT SMAG
686 gChocolade 70%26% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Smelt chokoladen under omrøring i en gryde ved mellemvarme - det skal bare smelte.
  2. Smør chokoladen tyndt ud på bagepapir (på en bageplade) og sæt på køl i mindst 1 time (evt. i fryseren).
  3. Fold papiret med den kolde chokolade sammen, så den knækker. Knus/bank, så chokoladestykkerne bliver små. Læg på køl indtil de skal bruges (evt. kan det forberedes flere dage før og gemmes i en condi-bøtte på køl).
  4. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  5. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  6. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  7. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  8. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  9. Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Tilsæt chokoladestykkerne de sidste minutter.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,0%Ideelt 16-18%
Fedt15,6%Ideelt 8-11%
MSNF9,5%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt9,3%Ideelt >30%
StracciatellaFlødeis699 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
God sammen med en espresso!
GRUNDOPSKRIFT
418 gMælk, sød 3,25%54% vægtandel
35 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
20 gDruesukker3% vægtandel
40 gSukker med vaniljekorn5% vægtandel
5 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
60 gFløde 38%8% vægtandel
TILSAT SMAG
199 gChocolade 70%26% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Smelt chokoladen under omrøring i en gryde ved mellemvarme - det skal bare smelte.
  2. Smør chokoladen tyndt ud på bagepapir (på en bageplade) og sæt på køl i mindst 1 time (evt. i fryseren).
  3. Fold papiret med den kolde chokolade sammen, så den knækker. Knus/bank, så chokoladestykkerne bliver små. Læg på køl indtil de skal bruges (evt. kan det forberedes flere dage før og gemmes i en condi-bøtte på køl).
  4. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  5. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  6. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  7. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  8. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  9. Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami. Kør en ekstra gang efter chokoladestykkerne er hældt i en fordybning.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,0%Ideelt 16-18%
Fedt15,6%Ideelt 8-11%
MSNF9,5%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt9,3%Ideelt >30%
StracciatellaFlødeis1.397 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
God sammen med en espresso!
GRUNDOPSKRIFT
836 gMælk, sød 3,25%54% vægtandel
70 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
40 gDruesukker3% vægtandel
80 gSukker med vaniljekorn5% vægtandel
10 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
119 gFløde 38%8% vægtandel
TILSAT SMAG
398 gChocolade 70%26% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Smelt chokoladen under omrøring i en gryde ved mellemvarme - det skal bare smelte.
  2. Smør chokoladen tyndt ud på bagepapir (på en bageplade) og sæt på køl i mindst 1 time (evt. i fryseren).
  3. Fold papiret med den kolde chokolade sammen, så den knækker. Knus/bank, så chokoladestykkerne bliver små. Læg på køl indtil de skal bruges (evt. kan det forberedes flere dage før og gemmes i en condi-bøtte på køl).
  4. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  5. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  6. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  7. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  8. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  9. Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami. Kør en ekstra gang efter chokoladestykkerne er hældt i en fordybning.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami. Kør en ekstra gang efter chokoladestykkerne er hældt i en fordybning.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,0%Ideelt 16-18%
Fedt15,6%Ideelt 8-11%
MSNF9,5%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt9,3%Ideelt >30%
StracciatellaFlødeis2.096 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Karstens egen opskrift
God sammen med en espresso!
GRUNDOPSKRIFT
1.254 gMælk, sød 3,25%54% vægtandel
105 gSkummetmælkspulver4% vægtandel
60 gDruesukker3% vægtandel
119 gSukker med vaniljekorn5% vægtandel
15 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
179 gFløde 38%8% vægtandel
TILSAT SMAG
597 gChocolade 70%26% vægtandel

  1. TILSAT SMAG: Smelt chokoladen under omrøring i en gryde ved mellemvarme - det skal bare smelte.
  2. Smør chokoladen tyndt ud på bagepapir (på en bageplade) og sæt på køl i mindst 1 time (evt. i fryseren).
  3. Fold papiret med den kolde chokolade sammen, så den knækker. Knus/bank, så chokoladestykkerne bliver små. Læg på køl indtil de skal bruges (evt. kan det forberedes flere dage før og gemmes i en condi-bøtte på køl).
  4. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  5. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  6. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  7. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  8. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
  9. Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami. Kør en ekstra gang efter chokoladestykkerne er hældt i en fordybning.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker19,0%Ideelt 16-18%
Fedt15,6%Ideelt 8-11%
MSNF9,5%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt9,3%Ideelt >30%
Vanilje 1Flødeis698 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato.
GRUNDOPSKRIFT
472 gMælk, sød 3,25%61% vægtandel
39 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
22 gDruesukker3% vægtandel
79 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
6 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
157 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,4%Ideelt 16-18%
Fedt9,7%Ideelt 8-11%
MSNF11,4%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,7%Ideelt >30%
Vanilje 1Flødeis2.406 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato.
GRUNDOPSKRIFT
1.627 gMælk, sød 3,25%61% vægtandel
136 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
77 gDruesukker3% vægtandel
271 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
19 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
542 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER N33
Sukker17,4%Ideelt 16-18%
Fedt9,7%Ideelt 8-11%
MSNF11,4%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,7%Ideelt >30%
Vanilje 1Flødeis1.395 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato.
GRUNDOPSKRIFT
944 gMælk, sød 3,25%61% vægtandel
79 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
45 gDruesukker3% vægtandel
157 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
11 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
315 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,4%Ideelt 16-18%
Fedt9,7%Ideelt 8-11%
MSNF11,4%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,7%Ideelt >30%
Vanilje 1Flødeis2.093 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Karstens egen opskrift
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato.
GRUNDOPSKRIFT
1.416 gMælk, sød 3,25%61% vægtandel
118 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
67 gDruesukker3% vægtandel
236 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
17 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
472 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,4%Ideelt 16-18%
Fedt9,7%Ideelt 8-11%
MSNF11,4%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,7%Ideelt >30%
Vanilje 1Flødeis1.203 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Karstens egen opskrift
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato.
GRUNDOPSKRIFT
814 gMælk, sød 3,25%61% vægtandel
68 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
39 gDruesukker3% vægtandel
136 gSukker med vaniljekorn10% vægtandel
10 gCremodan 500 Coldline1% vægtandel
271 gFløde 38%20% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej - Skål 1: Skummetmælkspulver og druesukker/frysetørret glukose - Skål 2: Vanillesukker og cremodan isstabilisator - Kande: Fløde
  2. Kom mælken i en ny tefalgryde. Varm op til 30° på trin M7.
  3. Tilsæt skål 1 (med skummetmælkspulver og druesukker). Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
  4. Tilsæt skål 2 (med vaniljesukker og Cremodan). Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
  5. Tag gryden af blusset og tilsæt fløde under omrøring.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker17,4%Ideelt 16-18%
Fedt9,7%Ideelt 8-11%
MSNF11,4%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,7%Ideelt >30%
Vanilje 2Flødeis709 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Ismageriets grundopskrift 1
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato. Opskrift rettet 2025-04-20 for at gøre isen mindre blød: Sukkermængden er sat ned fra 24% til 15% (heraf er dextrose og glukose 17% af den samlede sukkermængde).
GRUNDOPSKRIFT
540 gMælk, sød 3,25%73% vægtandel
2 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
5 gDextrose1% vægtandel
54 gSkummetmælkspulver7% vægtandel
46 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
5 gGlukosesirup (84%)1% vægtandel
32 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)4% vægtandel
54 gFløde 35%7% vægtandel
0 gSalt0% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  2. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  3. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  4. Pisk æggeblommerne i.
  5. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  6. Blend.
Kom i bæger og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægeret sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,0%Ideelt 16-18%
Fedt6,4%Ideelt 8-11%
MSNF13,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
Vanilje 2Flødeis2.444 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Ismageriets grundopskrift 1
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato. Opskrift rettet 2025-04-20 for at gøre isen mindre blød: Sukkermængden er sat ned fra 24% til 15% (heraf er dextrose og glukose 17% af den samlede sukkermængde).
GRUNDOPSKRIFT
1.862 gMælk, sød 3,25%73% vægtandel
7 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
17 gDextrose1% vægtandel
186 gSkummetmælkspulver7% vægtandel
158 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
17 gGlukosesirup (84%)1% vægtandel
112 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)4% vægtandel
186 gFløde 35%7% vægtandel
0 gSalt0% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  2. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  3. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  4. Pisk æggeblommerne i.
  5. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  6. Blend.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,0%Ideelt 16-18%
Fedt6,4%Ideelt 8-11%
MSNF13,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
Vanilje 2Flødeis1.417 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Ismageriets grundopskrift 1
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato. Opskrift rettet 2025-04-20 for at gøre isen mindre blød: Sukkermængden er sat ned fra 24% til 15% (heraf er dextrose og glukose 17% af den samlede sukkermængde).
GRUNDOPSKRIFT
1.080 gMælk, sød 3,25%73% vægtandel
4 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
10 gDextrose1% vægtandel
108 gSkummetmælkspulver7% vægtandel
92 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
10 gGlukosesirup (84%)1% vægtandel
65 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)4% vægtandel
108 gFløde 35%7% vægtandel
0 gSalt0% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  2. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  3. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  4. Pisk æggeblommerne i.
  5. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  6. Blend.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,0%Ideelt 16-18%
Fedt6,4%Ideelt 8-11%
MSNF13,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
Vanilje 2Flødeis2.126 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Ismageriets grundopskrift 1
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato. Opskrift rettet 2025-04-20 for at gøre isen mindre blød: Sukkermængden er sat ned fra 24% til 15% (heraf er dextrose og glukose 17% af den samlede sukkermængde).
GRUNDOPSKRIFT
1.620 gMælk, sød 3,25%73% vægtandel
6 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
15 gDextrose1% vægtandel
162 gSkummetmælkspulver7% vægtandel
138 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
15 gGlukosesirup (84%)1% vægtandel
97 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)4% vægtandel
162 gFløde 35%7% vægtandel
0 gSalt0% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  2. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  3. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  4. Pisk æggeblommerne i.
  5. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  6. Blend.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,0%Ideelt 16-18%
Fedt6,4%Ideelt 8-11%
MSNF13,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
Vanilje 2Flødeis1.222 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Ismageriets grundopskrift 1
Kan serveres med frugt eller chokolade - eller bruges med espresso i en Affogato. Opskrift rettet 2025-04-20 for at gøre isen mindre blød: Sukkermængden er sat ned fra 24% til 15% (heraf er dextrose og glukose 17% af den samlede sukkermængde).
GRUNDOPSKRIFT
931 gMælk, sød 3,25%73% vægtandel
4 gCremodan 500 Coldline0% vægtandel
8 gDextrose1% vægtandel
93 gSkummetmælkspulver7% vægtandel
79 gSukker med vaniljekorn6% vægtandel
8 gGlukosesirup (84%)1% vægtandel
56 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)4% vægtandel
93 gFløde 35%7% vægtandel
0 gSalt0% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. GRUNDISEN: Afvej sukker, salt og cremodan isstabilisator og bland det godt sammen i en skål.
  2. Kom mælk, fløde, skummetmælkspulver og glukose i en gryde. Varm op til 35° på trin M7.
  3. Pisk sukker, salt og Cremodan i.
  4. Pisk æggeblommerne i.
  5. Varm op til 84° på trin M8 under konstant omrøring.
  6. Blend.
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før isen køres på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker15,0%Ideelt 16-18%
Fedt6,4%Ideelt 8-11%
MSNF13,7%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt4,4%Ideelt >30%
Vanilje 3Flødeis699 gCreami Deluxe (max 700 g)1 portionKilde: Opskrift fra Mette Ravn Vanilje
GRUNDOPSKRIFT
347 gMælk, skummet48% vægtandel
3 gVanilje-stang0% vægtandel
173 gFløde 35%24% vægtandel
35 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
28 gGlukosesirup (84%)4% vægtandel
55 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)8% vægtandel
87 gSukker12% vægtandel
0 g00% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Hak vaniljestængerne groft og kog dem op med skummetmælken til 75°. Køl af og hæld i en beholder med låg der stilles på køl i 12-48 timer.
  2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en stor skål (tager op til 10 min).
  3. Varm vaniljemælken, fløde, skummetmælkspulver og glukosesirup op til kogepunktet under piskning.
  4. Hæld langsomt blandingen i skålen med sukker/æg, mens du pisker godt.
  5. Hæld blandingen i gryden og varm langsomt op til 75° under omrøring.
  6. Sæt på køl i mindst 6 timer (gerne mere), og sigt vaniljekornene fra.
Kom i bæger og sæt det i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker18,3%Ideelt 16-18%
Fedt11,7%Ideelt 8-11%
MSNF9,6%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt2,3%Ideelt >30%
Vanilje 3Flødeis2.411 gMusso mini (max 1.200 g)2 portionerKilde: Opskrift fra Mette Ravn Vanilje
GRUNDOPSKRIFT
1.196 gMælk, skummet48% vægtandel
12 gVanilje-stang0% vægtandel
598 gFløde 35%24% vægtandel
120 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
96 gGlukosesirup (84%)4% vægtandel
191 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)8% vægtandel
299 gSukker12% vægtandel
0 g00% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Hak vaniljestængerne groft og kog dem op med skummetmælken til 75°. Køl af og hæld i en beholder med låg der stilles på køl i 12-48 timer.
  2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en stor skål (tager op til 10 min).
  3. Varm vaniljemælken, fløde, skummetmælkspulver og glukosesirup op til kogepunktet under piskning.
  4. Hæld langsomt blandingen i skålen med sukker/æg, mens du pisker godt.
  5. Hæld blandingen i gryden og varm langsomt op til 75° under omrøring.
  6. Sæt på køl i mindst 6 timer (gerne mere), og sigt vaniljekornene fra.
Kør isen på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker18,3%Ideelt 16-18%
Fedt11,7%Ideelt 8-11%
MSNF9,6%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt2,3%Ideelt >30%
Vanilje 3Flødeis1.205 gMusso mini (max 1.200 g)1 portionKilde: Opskrift fra Mette Ravn Vanilje
GRUNDOPSKRIFT
598 gMælk, skummet48% vægtandel
6 gVanilje-stang0% vægtandel
299 gFløde 35%24% vægtandel
60 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
48 gGlukosesirup (84%)4% vægtandel
96 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)8% vægtandel
149 gSukker12% vægtandel
0 g00% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Hak vaniljestængerne groft og kog dem op med skummetmælken til 75°. Køl af og hæld i en beholder med låg der stilles på køl i 12-48 timer.
  2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en stor skål (tager op til 10 min).
  3. Varm vaniljemælken, fløde, skummetmælkspulver og glukosesirup op til kogepunktet under piskning.
  4. Hæld langsomt blandingen i skålen med sukker/æg, mens du pisker godt.
  5. Hæld blandingen i gryden og varm langsomt op til 75° under omrøring.
  6. Sæt på køl i mindst 6 timer (gerne mere), og sigt vaniljekornene fra.
Kør isen på ismaskine.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker18,3%Ideelt 16-18%
Fedt11,7%Ideelt 8-11%
MSNF9,6%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt2,3%Ideelt >30%
Vanilje 3Flødeis1.398 gCreami Deluxe (max 700 g)2 portionerKilde: Opskrift fra Mette Ravn Vanilje
GRUNDOPSKRIFT
693 gMælk, skummet48% vægtandel
7 gVanilje-stang0% vægtandel
347 gFløde 35%24% vægtandel
69 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
55 gGlukosesirup (84%)4% vægtandel
111 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)8% vægtandel
173 gSukker12% vægtandel
0 g00% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Hak vaniljestængerne groft og kog dem op med skummetmælken til 75°. Køl af og hæld i en beholder med låg der stilles på køl i 12-48 timer.
  2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en stor skål (tager op til 10 min).
  3. Varm vaniljemælken, fløde, skummetmælkspulver og glukosesirup op til kogepunktet under piskning.
  4. Hæld langsomt blandingen i skålen med sukker/æg, mens du pisker godt.
  5. Hæld blandingen i gryden og varm langsomt op til 75° under omrøring.
  6. Sæt på køl i mindst 6 timer (gerne mere), og sigt vaniljekornene fra.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker18,3%Ideelt 16-18%
Fedt11,7%Ideelt 8-11%
MSNF9,6%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt2,3%Ideelt >30%
Vanilje 3Flødeis2.097 gCreami Deluxe (max 700 g)3 portionerKilde: Opskrift fra Mette Ravn Vanilje
GRUNDOPSKRIFT
1.040 gMælk, skummet48% vægtandel
10 gVanilje-stang0% vægtandel
520 gFløde 35%24% vægtandel
104 gSkummetmælkspulver5% vægtandel
83 gGlukosesirup (84%)4% vægtandel
166 gÆggeblomme (1 blomme = ca. 20 g)8% vægtandel
260 gSukker12% vægtandel
0 g00% vægtandel
TILSAT SMAG
0 g(ingen)0% vægtandel

  1. Hak vaniljestængerne groft og kog dem op med skummetmælken til 75°. Køl af og hæld i en beholder med låg der stilles på køl i 12-48 timer.
  2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en stor skål (tager op til 10 min).
  3. Varm vaniljemælken, fløde, skummetmælkspulver og glukosesirup op til kogepunktet under piskning.
  4. Hæld langsomt blandingen i skålen med sukker/æg, mens du pisker godt.
  5. Hæld blandingen i gryden og varm langsomt op til 75° under omrøring.
  6. Sæt på køl i mindst 6 timer (gerne mere), og sigt vaniljekornene fra.
Kom i bægre og køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time) før bægrene sættes i fryseren.
Isen fryses i mindst 24 timer, og tages ud 5 min før den køres på Creami.
BESTANDDELE, PROCENTER
Sukker18,3%Ideelt 16-18%
Fedt11,7%Ideelt 8-11%
MSNF9,6%Ideelt 9-10%
Tørstof totalt2,3%Ideelt >30%