Jordskokker tilberedt ved lav temperatur natten i ovnen over bliver fulde af smag og med et fint bid. Jordskokkerne er klar til den videre bearbejdelse om morgen, og tilberedningen bruger ikke kostbar ovntid i løbet af dagen.
Opskriften er udviklet sammen med Gastronomiet.
Frokostret/forret, giver ialt ca. 200 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
150 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
12 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
3 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
2 g | Olivenolie | 2% |
6 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
12 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
15 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
300 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
24 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
6 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
5 g | Olivenolie | 2% |
12 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
24 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
30 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
600 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
48 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
12 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
10 g | Olivenolie | 2% |
24 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
48 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
60 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.500 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
120 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
30 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
24 g | Olivenolie | 2% |
60 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
120 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
150 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.000 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
240 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
60 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
48 g | Olivenolie | 2% |
120 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
240 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
300 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
7.500 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
600 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
150 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
120 g | Olivenolie | 2% |
300 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
600 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
750 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
15.000 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
1.200 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
300 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
240 g | Olivenolie | 2% |
600 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
1.200 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
1.500 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
75.000 g | Jordskokker ( 1 jordskok vejer ca. 50 g) | 100% |
6.000 g | Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 8% |
1.500 g | Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 2% |
1.200 g | Olivenolie | 2% |
3.000 g | Miso (gerne gråærte-misopasta) | 4% |
6.000 g | Mandler, ristede og grofthakkede | 8% |
7.500 g | Asiatisk salat (evt. rucola), fint strimlet | 10% |
- Tilbered jordskokkerne natten over ved 75° damp.
- Skær jordskokkerne i både og vend dem i citronskal, citronsaft, olivenolie og misopasta.
- Bland det med den strimlede salata og ristede mandler.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 484 Kj | 971 Kj |
Fedt | 5,0 g | 10,0 g |
Mættede fedtsyrer | 0,5 g | 1,1 g |
Kulhydrat | 12,6 g | 25,3 g |
Sukker | 3,8 g | 7,7 g |
Protein | 3,6 g | 7,2 g |
Salt | 0,2 g | 0,5 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.