Kamsteg 61°*

Kamsteg 61° *




Mørt og meget saftigt kød, nogle muskler kan have et svagt rosa skær (før bruning), resten af kødet er lyst hvidt/gråt. God grisesmag.

Kamsteg (flæskesteg) tilberedes først med damp ved lav temperatur (denne opskrift) og brunes til sidst for at få sprød svær. Imellem disse to trin kan man køle flæskestegen ned, så den er kold (og tørret ud) før den saltes mellem sværene og brunes. Kødet vil genopvarmes til godt 40° i midten under bruningen.

Resultatet bliver lidt mindre rødt efter bruning.

Dette indhold er for medlemmer af BedreSikkerMad. Du kan se hvordan du får adgang her Lavtemperatur-tilberedning: Adgang til opskrifterne på bedresikkermad.dk. Eller hvis du er medlem, kan du logge ind her: login.




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *