Kødboller 60° *
Rosa skær. Blødt, mørt og meget saftigt, med fint bid. Løgstykkerne er lidt rå, hvis de ikke er blancherede før de kommes i farsen. Kødet bliver lysegråt efter bruning, og overfladen bliver brun og sprød.
Kontroller tykkelsen på dit runde stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.
∆T = 0
- Brug stegetermometer, der sættes forsigtigt i den bløde fars - evt. i flere på rad.
- Start ovnen med denne opskrift.
- Sæt kødet ind når ovnen er klar.
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 62°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 62°, 60°, blæser4.
- DAMP: 100%, 60°, 01:35, blæser4.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.