Kødboller 60°*

Kødboller 60° *




Rosa skær. Blødt, mørt og meget saftigt, med fint bid. Løgstykkerne er lidt rå, hvis de ikke er blancherede før de kommes i farsen. Kødet bliver lysegråt efter bruning, og overfladen bliver brun og sprød.

Samlet ovntid for denne opskrift
04:00 for et 5 cm tykt stykke (opvarmningstid på 02:25 + holdetid på 01:35)
Kontroller tykkelsen på dit runde stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.

∆T =  0

Opskrift
  1. Brug stegetermometer, der sættes forsigtigt i den bløde fars - evt. i flere på rad.
  2. Start ovnen med denne opskrift.
  3. Sæt kødet ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 62°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 62°, 60°, blæser4.
  4. DAMP: 100%, 60°, 01:35, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro Program-fil til Rational iCombi Classic Program-fil til Rational SelfCookingCenter
Bruning EFTER denne opskrift er udført
Brug opskriften "Brune steg lille 230°/0:05" men kun i 5 minutter. Centrumstemperaturen stiger til ca. 60° efter 10 min (før servering).
Anvendt holdetid
01:35
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 10 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2022-11-07




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *