Kødboller, italienske

Kraftigt krydrede, og fyldigt smagende kødboller til f.eks. pasta med tomatsauce. Inspireret af opskrift fra ChefSteps.

Til 20-25 personer, giver ialt ca. 3 kg eller 65 små kødboller á 45 g.

  • 150 g rasp
  • 500 g mælk (gerne sødmælk)
  • 300 g løg, finthakket
  • 8 g hvidløg, meget finthakket
  • Tørrede krydderier
    • 3 g sorte peberkorn
    • 1 g chiliflager
    • 4 g korianderfrø, hele
    • 1 g kanel, hel
    • 5 g fennikelfrø, hele
    • 2 g merian, tørret
  • 25 g bredbladet persille, hakket
  • 800 g hakket svinekød (gerne nakkefilet)
  • 100 g hakket guanciale (evt. panchetta eller bacon)
  • 950 g hakket oksekød (gerne tykkam)
  • 120 g hele æg
  1. Hæld rasp og mælk i en røreskål med spadekrog under omrøring.
  2. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg.
  3. Knus/blend de tørrede krydderier.
  4. Tilsæt resten og rør igennem så det blandes godt.
  5. Form (f.eks. med en isske) til små kødboller på 45 g og sæt dem på en bageplade.
  6. Bag dem i ovnen med tilberedningen Kødboller 60°. De kan derefter køles af og sættes på køl, hvor de kan holde sig op til 10 dage.

Server kødbollerne i tomatsauce (varm dem igennem 4-5 min i saucen) eller brun dem og server dem som mini-frikadeller.


BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.