Kraftigt krydrede, og fyldigt smagende kødboller til f.eks. pasta med tomatsauce. Inspireret af opskrift fra ChefSteps.
Til 20-25 personer, giver ialt ca. 3 kg eller 65 små kødboller á 45 g.
- 150 g rasp
- 500 g mælk (gerne sødmælk)
- 300 g løg, finthakket
- 8 g hvidløg, meget finthakket
- Tørrede krydderier
- 3 g sorte peberkorn
- 1 g chiliflager
- 4 g korianderfrø, hele
- 1 g kanel, hel
- 5 g fennikelfrø, hele
- 2 g merian, tørret
- 25 g bredbladet persille, hakket
- 800 g hakket svinekød (gerne nakkefilet)
- 100 g hakket guanciale (evt. panchetta eller bacon)
- 950 g hakket oksekød (gerne tykkam)
- 120 g hele æg
- Hæld rasp og mælk i en røreskål med spadekrog under omrøring.
- Tilsæt de hakkede løg og hvidløg.
- Knus/blend de tørrede krydderier.
- Tilsæt resten og rør igennem så det blandes godt.
- Form (f.eks. med en isske) til små kødboller på 45 g og sæt dem på en bageplade.
- Bag dem i ovnen med tilberedningen Kødboller 60°. De kan derefter køles af og sættes på køl, hvor de kan holde sig op til 10 dage.
Server kødbollerne i tomatsauce (varm dem igennem 4-5 min i saucen) eller brun dem og server dem som mini-frikadeller.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.