Kyllinge-sandwich med avocado, tomat og pesto

Kyllingesandwich er en populær ret på cafeer og til frokost, f.eks. hos Joe & The Juice. Men her i en version, hvor det tørre og trevlede kyllingebryst er skiftet ud med en saftig og mør version, der er tilberedt ved lav temperatur. Kyllingebrystet kan forberedes flere dage i forvejen og ligge klar på køl.

Der er meget mad i denne sandwich – man kan også lave mindre portioner hvis man kan skaffe tyndere brød (og så skære indholdet tyndere også).

Stor forret eller frokostret. 1 sandwich på ca. 285 g per pax.

  1. Tilbered kyllingebryst: Kyllingebryst 58° og læg evt. på køl til det skal serveres.
  2. Rist brødet og flæk det.
  3. Smør indersiderne med pesto.
  4. Skær kylling, tomat og avocado i meget tynde skiver, og fordel dem i lag med tomat, kylling og avocado. Krydr med salt og peber
  5. Pak evt. hver sandwich i papir og skær over på midten som vist – så kan man holde sandwichen i papiret mens man spiser.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 731 Kj2.084 Kj
Fedt7,5 g21,5 g
Mættede fedtsyrer1,4 g4,0 g
Kulhydrat16,7 g47,6 g
Sukker1,4 g4,0 g
Protein8,6 g24,4 g
Salt0,7 g2,0 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.