Tarteletter med kylling og asparges er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs med fyld i små stykker. Her i en udgave, hvor kylling og asparges er lavtemperatur-tilberedt, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige før serveringen.
Man kan servere en let, frisk grøn salat til som modspil til det fede fyld.
Forret eller frokostret, 3 store tarteletter med ca. 55 g fyld per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
50 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
38 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
25 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
5 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
6 g | Sovs: Smør | 13% |
25 g | Sovs: Mælk | 50% |
13 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
1 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
3 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
100 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
75 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
50 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
10 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
13 g | Sovs: Smør | 13% |
50 g | Sovs: Mælk | 50% |
25 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
3 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
5 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
200 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
150 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
100 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
20 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
25 g | Sovs: Smør | 13% |
100 g | Sovs: Mælk | 50% |
50 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
5 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
10 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
500 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
375 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
250 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
50 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
63 g | Sovs: Smør | 13% |
250 g | Sovs: Mælk | 50% |
125 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
13 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
25 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.000 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
750 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
500 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
100 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
126 g | Sovs: Smør | 13% |
500 g | Sovs: Mælk | 50% |
250 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
26 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
50 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.500 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
1.875 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
1.250 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
250 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
315 g | Sovs: Smør | 13% |
1.250 g | Sovs: Mælk | 50% |
625 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
65 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
125 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
5.000 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
3.750 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
2.500 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
500 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
630 g | Sovs: Smør | 13% |
2.500 g | Sovs: Mælk | 50% |
1.250 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
130 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
250 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
25.000 g | Kyllingebryst, lavtemperatur-tilberedt *) | 100% |
18.750 g | Grønne asparges (seje bunde fjernet), lavtemperatur-tilberedt *) | 75% |
12.500 g | Champignon (eller blandede svampe) i 1-2 cm stykker, lavtemperatur-tilberedt *) | 50% |
2.500 g | Sovs: Hvedemel | 10% |
3.150 g | Sovs: Smør | 13% |
12.500 g | Sovs: Mælk | 50% |
6.250 g | Sovs: Fløde, piske | 25% |
650 g | Sovs: Citron-skal (der er ca. 10 g skal i en stor citron) | 3% |
1.250 g | Persille til pynt, små blade eller finthakket | 5% |
- (*) Lavtemperatur-tilbered kyllingebryst, asparges og champignon.
- Skær kylling og asparges i 1-2 cm stykker.
- Tilbered sovsen (opbagning med mælk og fløde).
- Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved Kombi 180°).
- Kom fyldet i saucen og varm igennem 2 minutter.
- Fordel i tarteletterne, pynt persille og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 509 Kj | 841 Kj |
Fedt | 8,1 g | 13,3 g |
Mættede fedtsyrer | 4,3 g | 7,2 g |
Kulhydrat | 4,4 g | 7,3 g |
Sukker | 1,5 g | 2,4 g |
Protein | 7,7 g | 12,7 g |
Salt | 0,1 g | 0,2 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.