Kyllingerulle 63° *
Helt tilberedt. Mørt og meget saftigt kød. God kyllingesmag. Skindet er lidt sprødt.
Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning).
Samlet ovntid for denne opskrift
03:20 for et 4 cm tykt stykke (opvarmningstid på 00:50 + holdetid på 02:30)
Kontroller tykkelsen på dit runde stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.
Kontroller tykkelsen på dit runde stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.
∆T = 2
Opskrift
- Salt med 1% salt i forhold til kødets vægt (eller letspræng i 2-3 døgn i en 1,5% salt/sukkerlage).
- Brug indstikstermometer.
- Start ovnen med denne opskrift.
- Sæt kødet ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 65°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 65°, 63°, blæser4.
- DAMP: 100%, 63°, 02:30, blæser4.
Bruning EFTER denne opskrift er udført
Brug opskriften Brune portion tyk 270°/0:08.
Kan ske direkte efter denne grundtilberedning, eller fra køl (samme opskrift)
Anvendt holdetid
02:30
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 10 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2022-10-30
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.