Laksens fyldige, salte fedme sættes i relief af de grønne linsers, løgenes og persillens lette bitterhed. Citronen i dressingen giver lidt frisk syre.
Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.
Stor frokostret eller hovedret med ca. 250 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
110 g | Laksestykke | 100% |
25 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
8 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
10 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
1 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
95 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
220 g | Laksestykke | 100% |
50 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
16 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
20 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
2 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
190 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
440 g | Laksestykke | 100% |
100 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
32 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
40 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
4 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
380 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.100 g | Laksestykke | 100% |
250 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
80 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
100 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
10 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
950 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.200 g | Laksestykke | 100% |
500 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
160 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
200 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
20 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
1.900 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
5.500 g | Laksestykke | 100% |
1.250 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
400 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
500 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
50 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
4.750 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
11.000 g | Laksestykke | 100% |
2.500 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
800 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
1.000 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
100 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
9.500 g | Puy-linser | 86% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
55.000 g | Laksestykke | 100% |
12.500 g | Dressing: Rødløg i meget fine tern | 23% |
4.000 g | Dressing: Persille, bladene fint hakkede | 7% |
5.000 g | Dressing: Olivenolie | 9% |
500 g | Dressing: Citron-saft (der er ca. 40 g saft i en stor citron) | 1% |
47.500 g | Puy-linser | 86% |
- Dressing: Bland rødløg og persille med olivenolie og citronsaft og smag til med salt og peber.
- Kog (puy-)linserne møre, dryp af og vend dem straks i dressingen.
- Tilbered laksestykkerne: Laks.
- Læg linsesalaten nederst med et stykke laks ovenpå.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 1.076 Kj | 2.679 Kj |
Fedt | 12,9 g | 32,2 g |
Mættede fedtsyrer | 1,5 g | 3,7 g |
Kulhydrat | 15,7 g | 39,1 g |
Sukker | 0,9 g | 2,3 g |
Protein | 16,2 g | 40,5 g |
Salt | 0,1 g | 0,1 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.