Laks med Puy-linser

Laksens fyldige, salte fedme sættes i relief af de grønne linsers, løgenes og persillens lette bitterhed. Citronen i dressingen giver lidt frisk syre.

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Stor frokostret eller hovedret med ca. 250 g per pax.

  1. Dressing: Bland rødløg og persille med olivenolie og citronsaft og smag til med salt og peber.
  2. Kog (puy-)linserne møre, dryp af og vend dem straks i dressingen.
  3. Tilbered laksestykkerne: Laks.
  4. Læg linsesalaten nederst med et stykke laks ovenpå.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 1.076 Kj2.679 Kj
Fedt12,9 g32,2 g
Mættede fedtsyrer1,5 g3,7 g
Kulhydrat15,7 g39,1 g
Sukker0,9 g2,3 g
Protein16,2 g40,5 g
Salt0,1 g0,1 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.