Lakse-salat

Laksesalat er en frisk og fyldig frokostsalat. Laksen bliver virkelig god ved den skånsomme lavtemperatur-tilberedning.

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Frokostret eller forret med ca. 175 g per pax.

  1. Tilbered fisken: Laks, portion 53° og del i flager/mos let. Sæt på køl, evt. til næste dag.
  2. Bland alle de øvrige ingredienser (undtagen salat og kørvel/dild) og smag til med peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.
  3. Anret med salat og pynt med kørvel/dild.

Smager godt med let ristet rugbrød.

NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 598 Kj1.032 Kj
Fedt10,9 g18,8 g
Mættede fedtsyrer1,4 g2,4 g
Kulhydrat1,2 g2,1 g
Sukker1,0 g1,7 g
Protein9,9 g17,1 g
Salt0,2 g0,4 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.