Lavtemperatur-tilberedning: Opfølgnings-kursus

Opfølgningskurset er en fortsættelse af Introduktionskurset. På dette kursus arbejder vi konkret med udvikling og tilpasning af opskrifter, der passer præcist til køkkenets særlige behov. I lærer at udvikle og kontrollere opskrifter mht. fødevaresikkerhed, og hvordan de lægges ind i en Rational iCombiPro-ovn (evt. anden ovn efter aftale).

Kurset bruges af køkkener som efteruddannelse.

Kurset bygger på min store teoretiske og praktiske viden – og min entusiasme for området.

Emner

  • Opsummering af de vigtigste pointer fra Introduktionskurset
  • Smagsprøver: 3-5 eksempler på køkkenets ønsker til lavtemperaturtilberedninger af kød, fisk og grønt. Diskussion af ønsker til ændringer
  • Tilpasninger af opskrifterne hvis ønsket
  • Check af fødevaresikkerhed for opskrifterne
  • Hvordan kan man dokumentere at fødevaresikkerheden er overholdt?
  • Varmluft, damp og kombi – hvad bruges til hvad?
  • Hvordan lægger man en opskrift ind i ovnen?
  • Tilslutning af ovnen til internettet, og brug af fjernstyring og administration af opskrifter og kontrolrapporter (HACCP)
  • Andre tips og tricks til ovnen
  • Diskussion af køkkenets samlede arbejdsgang – udover tilberedning, herunder opbevaring, varmholdelse, nedkøling/genopvarmning mm. – og forslag til forbedringer

Deltagere

  • Køkkenets personale, der skal bruge de nye muligheder for bedre mad med lavtemperatur-tilberedninger

Udbytte

  • Køkkenet har fået
    • 3-5 nye opskrifter der er tilpasset køkkenets behov og indlagt i køkkenets ovn
    • NYT: Adgang til ALLE opskrifter på bedresikkermad.dk
  • Køkkenet forstår
    • hvordan en opskrift kan justeres til særlige ønsker om smag, farve eller tekstur
    • hvordan en opskrift kan tilpasses for at passe til køkkenets praktiske forhold
  • Køkken kan selv
    • udvikle og sikkerhedskontrollere opskrifter
    • lægge opskrifter i ovnen
    • arbejde med indlagte opskrifter (automatisering af optimale tilberedninger)

Tid og sted

  • Kurset kan holdes i køkkenet/et lokale hos jer, eller i samarbejdspartneren Brønnums Foodlab.
  • Kurset varer 3-4 timer og kan holdes formiddag, eftermiddag eller aften.

Pris

Kurset koster 8.000 plus moms og dækker

  • Indledende telefonmøde om køkkenets status efter introduktionskurset og valg af de opskrifter der skal færdiggøres på kurset.
  • Forberedelse og afholdelse af kursus
  • Smagsprøver til op til 10 personer
  • Kørsel i Københavnsområdet

Herudover koster følgende ekstra

  • Kørsel (kørselsomkostninger og tidsforbrug) til kurser udenfor Københavnsområdet (beregnes som 7 kr pr km kørt)
  • Evt. bro/færge
  • Evt. ophold (for kurser i Jylland)
  • Flere end 3 smagsprøver og/eller mere end 10 deltagere

Se mere om Karsten her.


BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.