Risengrød

Risengrød kan tilberedes i ovnen (med damp) så den får netop det ønskede bid, og der er ingen risiko for at grøden brænder på, fordi temperaturen ikke kommer over 100°.

Hvis risen skal være blødere, kan man sætte tiden 15-30 minutter op.

Hvis grøden skal varmholdes, kan man sætte mælkedelen op til 650%, så er grøden lettere at røre sammen til sidst.

Skummetmælk giver en lettere grød (billedet herunder), mens sødmælk (det store billede) giver en federe og mere cremet grød.

Grød med skummetmælk giver en lettere grød.

Til 10 personer (hovedret), eller 20 personer (dessert, risalamande)

GramIngrediensBagerprocent
300Grødris100%
1.800Sødmælk600%
12salt4%
    1. Bland ingredienserne og kom det i en høj bradepande, laget skal fylde ca. 4-5 cm i højden.
    2. Brug dennne tilberedning i ovnen: Risengrød 100° (120°) + 1:00 .
    3. Tag ud og køl lidt af, og rør igennem før servering.

    Grøden kan evt. varmholdes med programmet Varmhold 70° mellem i flere timer uden konsistensen ændres væsentligt. Spisekvaliteten er dog bedst indenfor den første time.


    BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.