Risengrød 100°*

Risengrød 100° *




Cremet og let klistret, en anelse bid men helt tilberedt. Mild, men tydelig smag af ris. Ikke brændt på grund af den kontrollerede varmetilberedning i ovnen! Hvis risen skal være blødere, kan man sætte tiden 15-30 minutter op.

Her er brugt disse vægtprocenter: Grødris 100%, mælk 600%, salt 4%. Se evt. mere detaljeret opskrift her: Risengrød.

Samlet ovntid for denne opskrift
Den samlede ovntid vil være ca. 1:30 med et 4-5 cm tykt lag i bradepanden.

∆T =  10

Opskrift
  1. Bland ingredienserne og læg dem i en passende bradepande (med låg).
  2. Start ovnen med denne opskrift.
  3. Sæt maden ind når ovnen er klar.
  4. Brug indstikstermometer.
  5. Efter tilberedning: Rør igennem og server.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 120°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 120°,100°, blæser4.
  4. DAMP: 100%, 100°, 1:00, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro Program-fil til Rational iCombi Classic Program-fil til Rational SelfCookingCenter
Bruning EFTER denne opskrift er udført
(ikke relevant)
Anvendt holdetid
01:00
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 90 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2024-11-16




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *