Rødbeder med perlespelt og gedeost

Tilbehør til kød eller en (frokost)ret i sig selv. Retten er bedst kold, og rødbeder, spelt og pinjekernene kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til.

Tilføj evt. lidt wasabi eller finthakket chili for at give en stærk kontrast. Eller vend finthakkede æblestykker i til sidst for at give et frisk/syrligt modspil.

Opskriften er udviklet sammen med Jesper Mørk Hovgaard. 

Frokostret/forret, giver ialt ca. 265 g per pax.

  1. Tilbered rødbederne med persille, lime, olivenolie og salt og peber ved 200° damp i 2 timer. Lad dem køle af, evt. til næste dag.
  2. Vend gedeosten i.
  3. Vend perlespelten i.
  4. Vend feldsalaten i (gem evt. lidt til pynt til sidst som ikke bliver farvet af rødbederne).
  5. Vend pinjekernerne i (gem evt. nogle af dem dem til drys til sidst).
  6. Anret i skål/fad eller portionsskåle.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 878 Kj2.319 Kj
Fedt10,0 g26,3 g
Mættede fedtsyrer2,2 g5,8 g
Kulhydrat20,7 g54,6 g
Sukker3,3 g8,7 g
Protein6,7 g17,8 g
Salt0,6 g1,5 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.