Tomatsauce, italiensk

Kraftig, fylding tomatsauce med dyb smag af tomat og umami. Inspireret af opskrift fra serious eats.

Til 10 personer, giver ialt ca. 1.200 g

  • 1200 g flåede tomater (3 små 400 g-dåser)
  • 25 g olivenolie
  • 20 g smør
  • 15 g hvidløg, finthakket
  • 1 g (1 tsk) chiliflager
  • 1 g (1 tsk) tørret oregano
  • 1 lille gulerod i store stykker
  • 1 lille løg, delt i 2
  • 5 g frisk basilium på stilk
  • Salt og peber
  • 5 g fiskesauce (gerne Red Boat)
  • 35 g persille- og/eller basilikumblade, hakkede
  1. Hæld tomaterne i en skål og knus dem til grove stykker med hænderne (brug handsker).
  2. Rist hvidløg og de tørrede krydderier kort i smørret og olien i en passende bradepande til ovnen.
  3. Tilsæt tomaterne (gem evt. 1/4 som tilsættes til sidst efter ovnbagningen for at tilføre noget frisk tomatsmag).
  4. Tilsæt gulerod, løg og basilikum.
  5. Smag til med salt og peber
  6. Bag i ovnen, se tilberedningen Tomatsauce (natten over)
  7. Tilsæt evt. de gemte, ubagte tomater.
  8. Varm igennem i en gryde og smag saucen til med salt, peber og fiskesauce.
  9. Tilsæt de friske krydderurter lige før servering.

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.