Kraftig, fylding tomatsauce med dyb smag af tomat og umami. Inspireret af opskrift fra serious eats.
Til 10 personer, giver ialt ca. 1.200 g
- 1200 g flåede tomater (3 små 400 g-dåser)
- 25 g olivenolie
- 20 g smør
- 15 g hvidløg, finthakket
- 1 g (1 tsk) chiliflager
- 1 g (1 tsk) tørret oregano
- 1 lille gulerod i store stykker
- 1 lille løg, delt i 2
- 5 g frisk basilium på stilk
- Salt og peber
- 5 g fiskesauce (gerne Red Boat)
- 35 g persille- og/eller basilikumblade, hakkede
- Hæld tomaterne i en skål og knus dem til grove stykker med hænderne (brug handsker).
- Rist hvidløg og de tørrede krydderier kort i smørret og olien i en passende bradepande til ovnen.
- Tilsæt tomaterne (gem evt. 1/4 som tilsættes til sidst efter ovnbagningen for at tilføre noget frisk tomatsmag).
- Tilsæt gulerod, løg og basilikum.
- Smag til med salt og peber
- Bag i ovnen, se tilberedningen Tomatsauce (natten over)
- Tilsæt evt. de gemte, ubagte tomater.
- Varm igennem i en gryde og smag saucen til med salt, peber og fiskesauce.
- Tilsæt de friske krydderurter lige før servering.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten. (C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.