Torsk med rødbede og peberrodscreme

Torsk er en mildt smagende og meget mager fisk, der bliver virkelig god når den tilberedes med en skånsom lavtemperatur-tilberedning.

Hvis torsk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge de rygstykker (“loins”) der findes frosne.

I retten er der brugt rødbedestave (også tilberedt ved lavtemperatur) og en peberrodscreme til at give fedme og stærkt modspil. (Ristede) kapers er et godt drys ovenpå.

Stor frokostret, ca. 255 g per pax

  1. Rødbederne skæres i skiver eller stave, og vendes i lime, olie og salt, og tilberedes ved 85° damp: Rødbeder.
  2. Peberrodscreme: Bland og smag til med salt og peber. Stil på køl.
  3. Tilbered fisken: Torsk, portion 53°
  4. Løft forsigtigt fiskestykkerne over på et opvarmet serveringsfad/tallerkener, læg rødbeder og creme ved. Pynt med kapers (ikke på billedet) og evt. med grønt og server straks.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 434 Kj1.095 Kj
Fedt5,4 g13,7 g
Mættede fedtsyrer1,7 g4,3 g
Kulhydrat5,4 g13,7 g
Sukker5,1 g13,0 g
Protein7,8 g19,6 g
Salt0,6 g1,4 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.