Torsk er en mildt smagende og meget mager fisk, der bliver virkelig god når den tilberedes med en skånsom lavtemperatur-tilberedning.
Hvis torsk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge de rygstykker (“loins”) der findes frosne.
I retten er der brugt rødbedestave (også tilberedt ved lavtemperatur) og en peberrodscreme til at give fedme og stærkt modspil. (Ristede) kapers er et godt drys ovenpå.
Stor frokostret, ca. 255 g per pax
Gram | Ingrediens | Bager% |
100 g | Torskeryg (loin) | 100% |
100 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
5 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
1 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
8 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
1 g | Rødbeder: Salt | 1% |
1 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
25 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
10 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
2 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
200 g | Torskeryg (loin) | 100% |
200 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
10 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
2 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
16 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
1 g | Rødbeder: Salt | 1% |
2 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
50 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
20 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
4 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
400 g | Torskeryg (loin) | 100% |
400 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
20 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
4 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
32 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
2 g | Rødbeder: Salt | 1% |
4 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
100 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
40 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
8 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
1.000 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
50 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
10 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
80 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
5 g | Rødbeder: Salt | 1% |
10 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
250 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
100 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
20 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
2.000 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
100 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
20 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
160 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
10 g | Rødbeder: Salt | 1% |
20 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
500 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
200 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
40 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
5.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
5.000 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
250 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
50 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
400 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
25 g | Rødbeder: Salt | 1% |
50 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
1.250 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
500 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
100 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
10.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
10.000 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
500 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
100 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
800 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
50 g | Rødbeder: Salt | 1% |
100 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
2.500 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
1.000 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
200 g | Kørvel eller dild | 2% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
50.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
50.000 g | Rødbeder: (helst små/nye) rødbeder i 6-8 mm stave eller skiver | 100% |
2.500 g | Rødbeder: Limesaft (der er ca. 20 g i en lime) | 5% |
500 g | Rødbeder: Limeskal (der er ca. 5 g i en lime) | 1% |
4.000 g | Rødbeder: Olivenolie | 8% |
250 g | Rødbeder: Salt | 1% |
500 g | Peberrodscreme: Friskrevet peberrod | 1% |
12.500 g | Peberrodscreme: Creme fraîche 18% | 25% |
5.000 g | Kapers, tørret grundigt af og friteret i olie til de er sprøde | 10% |
1.000 g | Kørvel eller dild | 2% |
- Rødbederne skæres i skiver eller stave, og vendes i lime, olie og salt, og tilberedes ved 85° damp: Rødbeder.
- Peberrodscreme: Bland og smag til med salt og peber. Stil på køl.
- Tilbered fisken: Torsk, portion 53°
- Løft forsigtigt fiskestykkerne over på et opvarmet serveringsfad/tallerkener, læg rødbeder og creme ved. Pynt med kapers (ikke på billedet) og evt. med grønt og server straks.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 434 Kj | 1.095 Kj |
Fedt | 5,4 g | 13,7 g |
Mættede fedtsyrer | 1,7 g | 4,3 g |
Kulhydrat | 5,4 g | 13,7 g |
Sukker | 5,1 g | 13,0 g |
Protein | 7,8 g | 19,6 g |
Salt | 0,6 g | 1,4 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.