Torsk, portion 53°*

Torsk, portion 53° *




Meget saftigt, blødt og mørt. Falder let fra hinanden i flager. Mild torskesmag.

OBS! Fisk skal være frossen til -18° i mindst 24 timer for at være sikre for parasitter ved denne lave temperatur. Frosne stykker kan evt. optøs i en salt/sukkerlage natten over. Resultatet bliver bedre end hvis de er tøet op før tilberedning, og saltningen bliver jævn og ensartet. Ikke egnet til at gemme længere end 1 døgn af hensyn til spisekvaliteten. Smager også godt koldt.

Svindet er på ca. 9% når frosne stykker tilberedes fra frost eller efter optøning (altså ingen forskel på svindet). Hvis man tilbereder ferske stykker er svindet en anelse mindre (ca. 7%).

Samlet ovntid for denne opskrift
00:36 for et 2 cm tykt stykke (opvarmningstid på 00:35 + holdetid på 00:01)
Kontroller tykkelsen på dit flade stykke: Er den ikke som angivet herover, så bliver opvarmningstiden (og dermed den samlede ovntid) anderledes - det kan du læse mere om i Opvarmningstid, holdetid og totaltid, hvor du også kan se hvordan du finder totaltiden for dit stykke med en anden tykkelse.

∆T =  2

Opskrift
  1. Hvis frossen fisk: Optø i 1,25% salt/sukkerlage 12-24 timer i køleskab.
  2. Ellers salt med 1,25% salt i forhold til vægten.
  3. Brug indstikstermometer.
  4. Start ovnen med denne opskrift.
  5. Sæt fisken ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
  1. FORVARMNING: DAMP: 100%, 55°, blæser4.
  2. PÅFYLDNING.
  3. DAMP: 100%, 55°, 53°, blæser4.
  4. DAMP: 100%, 53°, 00:01, blæser4.
Program-fil til Rational iCombi Pro Program-fil til Rational iCombi Classic Program-fil til Rational SelfCookingCenter
Bruning EFTER denne opskrift er udført
(ikke relevant)
Anvendt holdetid
00:01
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 1 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.
Fra SiTTi sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling, hentet 2024-03-24




BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.

Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *