Torskeloin med grøn salat, hindbær, brændte løg og safran-mayo

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Ved lavtemperatur-tilberedninger, kan fisk tilberedes direkte fra frost uden kvalitetsforringelse. Det kræver 5-10 min ekstra tid, men det sørger stegetermometeret og opskriften for automatisk. Under alle omstændighgeder bliver resultatet silkeblødt, flaget kød med en mild fiskesmag.

10 personer, ca. 210 g per pax.

  1. Safran-mayo: Blend ingredienserne og lad dem gerne trække på køl 12 timer eller mere.
  2. Tilbered torskestykkerne: Torsk, portion 53° (ca. 30 optøet, ca. 40 min fra frost).
  3. Løg
    • Pil løg og skær dem i 2-3 cm tykke skiver (på tværs af bladene).
    • Steg stykkerne på skærefladen på en tør, meget varm pande i 2 minutter på hver side til skærefladerne er brændte. Hæld sojasauce på og kog ind 1 minut. Sluk, og læg låg på og lad det trække i 10-15 min.
    • Del løgene i ringe, del evt. de meget store ringe.
  4. Tilbered torskestykkerne: Torsk, portion 53° (ca. 30 optøet, ca. 40 min fra frost).
  5. Klargør den grønne salat og vend en smule olie/eddike-dressing i.
  6. Løft forsigtigt fisken (den falder let fra hinanden) over på tallerken/fad med en paletkniv.
  7. Anret salaten med løgstykker og hindbær på toppen. Fordel safran-mayoen ved siden af fisken.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 373 Kj788 Kj
Fedt4,2 g8,9 g
Mættede fedtsyrer0,4 g0,8 g
Kulhydrat1,7 g3,5 g
Sukker1,2 g2,4 g
Protein10,8 g22,7 g
Salt0,9 g1,8 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.