Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.
Ved lavtemperatur-tilberedninger, kan fisk tilberedes direkte fra frost uden kvalitetsforringelse. Det kræver 5-10 min ekstra tid, men det sørger stegetermometeret og opskriften for automatisk. Under alle omstændighgeder bliver resultatet silkeblødt, flaget kød med en mild fiskesmag.
10 personer, ca. 210 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
120 g | Torskeryg (loin) | 100% |
40 g | Salat: Grøn salat | 33% |
10 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
20 g | Salat: Hindbær | 17% |
10 g | Salat: Sojasauce | 8% |
10 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
1 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
1 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
0 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
240 g | Torskeryg (loin) | 100% |
80 g | Salat: Grøn salat | 33% |
20 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
40 g | Salat: Hindbær | 17% |
20 g | Salat: Sojasauce | 8% |
20 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
1 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
1 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
0 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
480 g | Torskeryg (loin) | 100% |
160 g | Salat: Grøn salat | 33% |
40 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
80 g | Salat: Hindbær | 17% |
40 g | Salat: Sojasauce | 8% |
40 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
2 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
2 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
0 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.200 g | Torskeryg (loin) | 100% |
400 g | Salat: Grøn salat | 33% |
100 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
200 g | Salat: Hindbær | 17% |
100 g | Salat: Sojasauce | 8% |
100 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
5 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
5 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
1 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.400 g | Torskeryg (loin) | 100% |
800 g | Salat: Grøn salat | 33% |
200 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
400 g | Salat: Hindbær | 17% |
200 g | Salat: Sojasauce | 8% |
200 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
10 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
10 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
2 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
6.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
2.000 g | Salat: Grøn salat | 33% |
500 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
1.000 g | Salat: Hindbær | 17% |
500 g | Salat: Sojasauce | 8% |
500 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
25 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
25 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
5 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
12.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
4.000 g | Salat: Grøn salat | 33% |
1.000 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
2.000 g | Salat: Hindbær | 17% |
1.000 g | Salat: Sojasauce | 8% |
1.000 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
50 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
50 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
10 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
60.000 g | Torskeryg (loin) | 100% |
20.000 g | Salat: Grøn salat | 33% |
5.000 g | Salat: Salatløg (evt. rødløg) | 8% |
10.000 g | Salat: Hindbær | 17% |
5.000 g | Salat: Sojasauce | 8% |
5.000 g | Safran-mayo: Mayonnaise | 8% |
250 g | Safran-mayo: Æbleeddike | 0% |
250 g | Safran-mayo: Hvidløg, meget finthakket | 0% |
50 g | Safran-mayo: Safran | 0% |
- Safran-mayo: Blend ingredienserne og lad dem gerne trække på køl 12 timer eller mere.
- Tilbered torskestykkerne: Torsk, portion 53° (ca. 30 optøet, ca. 40 min fra frost).
- Løg
- Pil løg og skær dem i 2-3 cm tykke skiver (på tværs af bladene).
- Steg stykkerne på skærefladen på en tør, meget varm pande i 2 minutter på hver side til skærefladerne er brændte. Hæld sojasauce på og kog ind 1 minut. Sluk, og læg låg på og lad det trække i 10-15 min.
- Del løgene i ringe, del evt. de meget store ringe.
- Tilbered torskestykkerne: Torsk, portion 53° (ca. 30 optøet, ca. 40 min fra frost).
- Klargør den grønne salat og vend en smule olie/eddike-dressing i.
- Løft forsigtigt fisken (den falder let fra hinanden) over på tallerken/fad med en paletkniv.
- Anret salaten med løgstykker og hindbær på toppen. Fordel safran-mayoen ved siden af fisken.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 373 Kj | 788 Kj |
Fedt | 4,2 g | 8,9 g |
Mættede fedtsyrer | 0,4 g | 0,8 g |
Kulhydrat | 1,7 g | 3,5 g |
Sukker | 1,2 g | 2,4 g |
Protein | 10,8 g | 22,7 g |
Salt | 0,9 g | 1,8 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.