Torskeloin med guacamole

Hvis fisk skal tilberedes ved lav temperatur som her for at blive saftig og flaget, skal den have været på frost i mindst 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Man kan derfor bruge allerede frossen fisk af god kvalitet.

Ved lavtemperatur-tilberedninger, kan fisk tilberedes direkte fra frost uden kvalitetsforringelse. Det kræver 5-10 min ekstra tid, men det sørger stegetermometeret og opskriften for automatisk. Under alle omstændighgeder bliver resultatet silkeblødt, flaget kød med en mild fiskesmag.

I stedet for skinke/brødkrumme, kan man pakke torskestykkerne i skinkeskiver og riste pakkerne 1 min på hver side i olien efter sous vide-tilberedningen.

Frokostret eller forret, ca. 260 g per pax.

  1. Skinke/brød-knas: Rist brød- og skinkestykker sprøde og gyldne i olien ved middel varme. Dryp af.
  2. Guacamole
    • Skær alt det grønne (undtagen avocado) i små tern (3×3 mm).
    • Pres limesaften.
    • Mos avocadokødet en stor skål og bland resten i. Smag til med salt, peber og limesaft. (Vakuumer guacamolen hvis den skal gemmes.)
  3. Tilbered torskestykkerne: Torsk, portion 53° (ca. 30 optøet, ca. 40 min fra frost).
  4. Fordel guacamolen på tallerkener eller hæld den i en skål.
  5. Løft forsigtigt fisken (den falder let fra hinanden) over på tallerken/fad med en paletkniv.
  6. Drys med skinke/brødstykkerne og finthakket purløg.

Server med groft brød og evt. et stykke citron.

NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 410 Kj1.063 Kj
Fedt5,2 g13,5 g
Mættede fedtsyrer0,9 g2,4 g
Kulhydrat1,8 g4,7 g
Sukker0,8 g2,0 g
Protein10,0 g25,8 g
Salt0,3 g0,7 g
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 771 Kj1.936 Kj
Fedt13,6 g34,1 g
Mættede fedtsyrer1,3 g3,3 g
Kulhydrat5,6 g14,1 g
Sukker1,2 g3,0 g
Protein9,7 g24,4 g
Salt0,8 g2,0 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.