Dette er min liste over udenlandske madnavne som jeg støder på. De fleste har jeg fundet en dansk oversættelse til, men der mangler en del (markeret med “??” i det danske navn).
Hvis du kender en af de manglende oversættelser, eller du finder du fejl eller mangler, vil jeg være glad for hjælp på madnavne@bedresikkermad.dk . Så retter jeg og opdaterer listen, så den bliver bedre og bedre.
Udenlandsk navn | Sprog | Type | Dansk madnavn |
---|---|---|---|
6-Rib Rack | Amerik. | Okse/kalv | Okse/kalveryg (højreb) med 6 ben |
8-Rib Rack | Amerik. | Lam | Lammeryg med 8 ben |
Abadejo | Spansk | Fisk | Lyssej |
Abanico | Spansk | Gris | Abanico (Presa-Entraña) |
Acorn Squash | Amerik. | Grøntsager | Mandelgræskar |
Adzuki beans | Amerik. | Bønner | Azukibønne |
Alexanders | Amerik. | Krydderurter | Makedonsk persille |
Allspice | Amerik. | Grøntsager | Allehånde |
Almond | Amerik. | Grøntsager | Mandel |
America's Beef Roast | Amerik. | Okse/kalv | Afpudset steg af tykkammens runde muskeldel |
Anacardium occidentale | Amerik. | Nødder | Cashew-nødder |
Anchovy | Amerik. | Fisk | Ansjos, europæisk |
Anchovy | Amerik. | Fisk | Ansjos, peruviansk |
Angelica | Amerik. | Grøntsager | Kvan |
Angelica Archangelica | Latin | Grøntsager | Kvan |
Anoplopoma fimbria | Latin | Fisk | Fakkelfisk (almindelig fakkelfisk) |
Apium graveolens var. Dulce | Latin | Grøntsager | Bladselleri |
Apium graveolens var. rapaceum | Latin | Grøntsager | Knoldselleri |
Apple | Amerik. | Frugt | Æble |
Apricot | Amerik. | Frugt | Abrikos |
Arctic Char | Amerik. | Fisk | Fjeldørred |
Arenque | Portugisisk | Fisk | Sild |
Arenque | Spansk | Fisk | Sild |
Aringa | Italiensk | Fisk | Sild |
Arm | Amerik. | Gris | Bov, øverste del |
Artichoke betony | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok |
Artichokes, baby | Amerik. | Grøntsager | Artiskokker, små |
Artichokes, mature | Amerik. | Grøntsager | Artiskokker, store |
Asparagus | Amerik. | Grøntsager | Asparges |
Asparagus officinalis | Latin | Grøntsager | Asparges |
Atlantic striped bass | Amerik. | Fisk | Stribet bars |
Aubergine | Amerik. | Grøntsager | Aubergine |
Avocado | Amerik. | Grøntsager | Avocado |
Baby Back Ribs | Amerik. | Gris | Ribben |
Bacalao | Spansk | Fisk | Torsk |
Bacalhau | Portugisisk | Fisk | Torsk |
Back Ribs | Amerik. | Gris | Ribben |
Back Ribs | Amerik. | Okse/kalv | Tværreb |
Badger beans | Engelsk | Bønner | Ærtebønner |
Baking powder | Amerik. | Kemi | Bagepulver (bikarbonat plus syre) |
Baking soda | Amerik. | Kemi | Natron (natriumbikarbonat eller bikarbonat) |
Ball Tip | Amerik. | Okse/kalv | Ball tip |
Ball Tip | Fransk | Okse/kalv | Poire |
Bamboo shoots | Amerik. | Grøntsager | Bambusskud, friske |
Bamboo sprouts | Amerik. | Grøntsager | Bambusskud, friske |
Banana | Amerik. | Frugt | Banan |
Barley | Amerik. | Grøntsager | Byg |
Basil | Amerik. | Krydderurter | Basilikum |
Bass | Amerik. | Fisk | Havbars |
Bavette (de flanchet) | Fransk | Okse/kalv | Flap meat/steak |
Bavette d'aloyau | Fransk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Bay | Amerik. | Krydderurter | Laurbærblad |
Bean Goose | Amerik. | Fjerkræ | Sædgås |
Bear | Amerik. | Vildt | Bjørn |
Beef | Engelsk | Okse/kalv | Kalvekød |
Beef | Amerik. | Generelt | Okse |
Beef Bottom Sirloin Butt Ball Tip | Amerik. | Okse/kalv | Ball tip |
Beef Chuck | Engelsk | Okse/kalv | Flat Iron |
Beef Chuck | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Beef Chuck | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam |
Beef shoulder petite tender | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Beef shoulder tender petite roast | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Beet greens | Amerik. | Grøntsager | Bladbede |
Beetroot | Amerik. | Grøntsager | Rødbede |
Beets, baby | Amerik. | Grøntsager | Rødbeder, små |
Beets, large | Amerik. | Grøntsager | Rødbeder, store |
Belgian endives | Amerik. | Grøntsager | Julesalat |
Belly | Amerik. | Gris | Slag |
Belly of lamb | Amerik. | Lam | Slag (lam) |
Belly roast | Amerik. | Gris | Bryst, stegestykke |
Berries | Amerik. | Frugt | Bær |
Bertholletia excelsa | Latin | Grøntsager | Paranød |
Beta vulgaris | Latin | Grøntsager | Rødbede |
Beta vulgaris var. flavescens | Latin | Grøntsager | Bladbede |
Bicarbonate of soda | Amerik. | Kemi | Bagepulver (bikarboat) |
Bifteck Stuck vum Lappe | Fransk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Bilberries | Amerik. | Frugt | Blåbær |
Bistro filet | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Black beans | Amerik. | Bønner | Sorte bønner |
Blackbeeries | Amerik. | Frugt | Brombær |
Black cod | Amerik. | Fisk | Fakkelfisk (almindelig fakkelfisk) |
Black eye beans | Amerik. | Bønner | Sortøje-bønner |
Black eye peas (black eye beans) | Amerik. | Bønner | Sortøje-bønner |
Black Halibut | Amerik. | Fisk | Hellefisk |
Black Olives | Amerik. | Grøntsager | Sorte oliven |
Black plum | Amerik. | Frugt | Kaki-frugt, sharon |
Black pudding | Amerik. | Charcuteri | Blodbudding |
Black Radish | Amerik. | Grøntsager | Ræddike |
Black turtle beans (black beans) | Amerik. | Bønner | Sorte bønner |
Blade | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam |
Blade Chop | Amerik. | Gris | ?? |
Blade Meat | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam |
Blade Steak | Amerik. | Gris | ?? |
Bleka | Svensk | Fisk | Lyssej |
Blewits, field | Amerik. | Svampe | Bleg hekseringshat |
Blewits, wood | Amerik. | Svampe | Violet hekseringshat |
Blood pudding | Amerik. | Gris | Blodbudding |
Blueberries | Amerik. | Frugt | Blåbær |
Bluefish | Amerik. | Fisk | Blåbars |
Bone-In | Amerik. | Generelt | Med ben |
Bone-in Loin Chop | Amerik. | Lam | Kotelet |
Bone in strip steak | Amerik. | Okse/kalv | Bøf med ben af ribeye- eller højrebs-filet |
Boneless | Amerik. | Generelt | Uden ben |
Boneless Blade | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam |
Boneless Cross Rib (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse/kalv | Bov |
Boneless Shoulder Roast | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam |
Borage | Amerik. | Grøntsager | Hjulkrone |
Borago officinalis | Latin | Grøntsager | Hjulkrone |
Borlotti beans | Amerik. | Bønner | Borlotti-bønner |
Borlotti beans) | Amerik. | Bønner | Borlotti-bønner |
Boston Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Boston Blade | Amerik. | Gris | ?? |
Boston Butt | Amerik. | Gris | Nakkefilet/bov |
Bottom Blade (Chuck Roll) | Amerik. | Okse/kalv | Den flade muskel i tykkam (?) |
Bottom Flat | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår |
Bottom Round | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår |
Bottom Round Gooseneck | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår med tunge |
Bottom Sirloin Flap | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Bottom Sirloin Tri Tip | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Brains | Amerik. | Okse/kalv | Hjerne |
Brandy | Amerik. | Spiritus | Brændt spiritus (cognac-type) |
Brassica napobrassica | Latin | Grøntsager | Kålroe, kålrabi |
Brassica oleracea var. botrytis | Latin | Grøntsager | Blomkål |
Brassica oleracea var. Capitata | Latin | Grøntsager | Kål |
Brazil nuts | Amerik. | Grøntsager | Paranød |
Bream | Amerik. | Fisk | Brasen |
Bream, black | Amerik. | Fisk | Havrude, almindelig |
Breast | Amerik. | Okse/kalv | Bryst |
Breast | Amerik. | Lam | Bryst |
Brill | Amerik. | Fisk | Slethvarre |
Brisket | Amerik. | Okse/kalv | Spidsbryst |
Brisket, middle part | Engelsk | Okse/kalv | Tykbryst |
Brisket flat | Amerik. | Okse/kalv | Spidsbrystets spidse, flade del |
Brisket point | Amerik. | Okse/kalv | Spidsbrystets tykke, brede del |
Brisket Strip | Amerik. | Okse/kalv | Tværreb |
Broad beans | Amerik. | Grøntsager | Hestebønne |
Broccoli | Amerik. | Grøntsager | Broccoli |
Broiler Chicken (Fryer) | Amerik. | Fjerkræ | Kylling (alm) |
Brontosaurus Steak | Amerik. | Okse/kalv | Brontosaurus steak (skive af bovklumpen) |
Brussels Sprout | Amerik. | Grøntsager | Rosenkål |
Buckwheat | Amerik. | Grøntsager | Boghvede |
Buddha's hand lemons | Amerik. | Frugt | Buddafinger, fingerede citron |
Bulgar wheat | Amerik. | Grøntsager | Bulgur |
Bullace | Amerik. | Grøntsager | Kræge/havreblomme |
Butler's steak | Engelsk | Okse/kalv | Flat Iron |
Butt Chops | Amerik. | Gris | ?? |
Butter | Amerik. | Mejeri | Smør |
Butter beans | Amerik. | Bønner | Limabønne |
Butterfish | Amerik. | Fisk | Smørfisk |
Buttermilk | Amerik. | Mejeri | Kærnemælk |
Butternut squash | Amerik. | Grøntsager | Moskusgræskar |
Butt Roast | Amerik. | Gris | ?? |
Butt Tender | Amerik. | Okse/kalv | ?? |
Caballa | Spansk | Fisk | Makrel |
Cabbage | Amerik. | Grøntsager | Kål |
Cabbage, pointed | Amerik. | Grøntsager | Spidskål |
Cabillaud | Fransk | Fisk | Torsk |
cajanus cajanwas | Latin | Bønner | Ærtebønner |
Canada Goose | Amerik. | Fjerkræ | Canadagås |
Cannellini beans | Amerik. | Bønner | Cannellini-bønner |
Cantaloupe melon | Amerik. | Frugt | Cantaloupe-melon |
Cantharellus cibarius | Latin | Svampe | Kantarel (almindelig) |
Capers | Amerik. | Grøntsager | Kapers |
Cap Meat (Blade Meat) | Amerik. | Okse | Tykkam |
Capon | Amerik. | Fjerkræ | Kapun |
Capsicum annuum | Latin | Krydderurter | Cayennepeber |
Carabinero (scarlet shrimp) | Amerik. | Skaldyr | Kæmpereje |
Caraway | Amerik. | Krydderurter | Kommen |
Cardamom | Amerik. | Krydderurter | Kardemomme |
Cardoons | Amerik. | Grøntsager | Kardon |
Carlin beans | Engelsk | Bønner | Ærtebønner |
Carlin peas | Amerik. | Bønner | Carlin-ærter |
Carne de ternera | Spansk | Okse/kalv | Kalvekød |
Carne di pancia | Italiensk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Carne di vitello | Italiensk | Okse/kalv | Kalvekød |
Carne di vitellone | Italiensk | Okse/kalv | Kalvekød |
Carp | Amerik. | Fisk | Karpe |
Carrillera | Spansk | Gris | Kæbe |
Carrots, large | Amerik. | Grøntsager | Gulerødder |
Carrots, young | Amerik. | Grøntsager | Gulerødder |
Carré | Spansk | Kamsteg med ben | |
Carum carvi | Latin | Krydderurter | Kommen |
Cashew nuts | Amerik. | Nødder | Cashew-nødder |
Catfish | Amerik. | Fisk | Malle |
Caul Fat Area | Amerik. | Gris | ?? |
Cauliflower | Amerik. | Grøntsager | Blomkål |
Cayenne pepper | Amerik. | Krydderurter | Cayennepeber |
Celeriac | Amerik. | Grøntsager | Knoldselleri |
Celery | Amerik. | Grøntsager | Bladselleri |
Celery root | Amerik. | Grøntsager | Knoldselleri |
Center Cut | Amerik. | Okse | ?? |
Center Cut Leg Chop | Amerik. | Lam | ?? |
Center Cut Loin Chops | Amerik. | Gris | ?? |
Ceps | Amerik. | Svampe | Karl Johan-svamp |
Chanterelles | Amerik. | Svampe | Kantarel (almindelig) |
Chard stems | Amerik. | Grøntsager | Bladbede |
Chateaubriand | Amerik. | Okse/kalv | Chateaubriand (midterste stykke af oksemørbrad) |
Cheddar | Amerik. | Ost | Cheddar |
Cheek | Amerik. | Okse/kalv | Kæbe |
Cheek | Amerik. | Gris | Kæbe |
Cheek | Amerik. | Lam | Kæbe |
Cheese | Amerik. | Ost | Ost |
Chelidonichthys lucerna | Latin | Fisk | Rød knurhane |
Cherry (acidic) | Amerik. | Frugt | Kirsebær, sure |
Cherry (sweet) | Amerik. | Frugt | Kirsebær, søde |
Chestnut | Amerik. | Frugt | Kastanie |
Chicken | Amerik. | Fjerkræ | Kylling |
Chicken Breast | Amerik. | Fjerkræ | Kyllingebryst |
Chicken Drumstick | Amerik. | Fjerkræ | Kyllingelår |
Chicken Leg | Amerik. | Fjerkræ | Kyllingelår |
Chicken oyster | Amerik. | Fjerkræ | Østersmuskel (?) |
Chicken Thigh | Amerik. | Fjerkræ | Kyllingelår |
Chicory | Amerik. | Grøntsager | Julesalat |
Chinese artichokes | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok |
Chinese radish | Amerik. | Grøntsager | Daikon-radise |
Chop | Amerik. | Gris | (Svine)kotelet |
Chop | Amerik. | Gris | (Svine)kotelet |
Chuck | Engelsk | Okse/kalv | Hals, tykkam |
Chuck Eye (Delmonico Steak, Beef Chuck, Chuck Eye Roll Steak, Bonelesss) | Amerik. | Okse/kalv | Bøf af tykkam skåret som ribeye |
Chuck eye roll | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam, skåret lige op ad ribeye (fra 5. ribben og fremad) |
Chuck Eye Steak | Amerik. | Okse/kalv | Bøf at tykkam skåret som ribeye |
Chuck Flap (Chuck Short Ribs) | Amerik. | Okse | Chuck flap |
Chuck Flap Tail | Amerik. | Okse | Chuck flap |
Chuck Meat Square (Chuck Short Ribs) | Amerik. | Okse | Chuck flap |
Chuck Roast | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam , steg |
Chuck Roll | Amerik. | Okse/kalv | Tykkam uden ben |
Chuck Short Ribs | Amerik. | Okse | ?? |
Chuck Tender | Amerik. | Okse | Teres major |
Chuletero | Spansk | Gris | Kamsteg med ben |
Chuleton | Spansk | Okse/kalv | Entrecôte med ben |
Cilantro | Amerik. | Grøntsager | Koriander |
Citrus medica var. sarcodactylis | Latin | Frugt | Buddafinger, fingerede citron |
Clams | Amerik. | Skaldyr | hjertemuslinger |
Clod Heart (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | Bov |
Clod Heart Roast | Amerik. | Okse | Bovsteg |
Clod Tender | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Clupea harengus | Latin | FIsk | Sild |
Cock's kidney | Amerik. | Fjerkræ | Hanenyre |
Cockles | Amerik. | Skaldyr | Hjertemuslinger, (små saltvands-) |
Cockscomb | Amerik. | Fjerkræ | Hanekam |
Coconut | Amerik. | Frugt | Kokosnød |
Cod | Amerik. | Fisk | Torsk |
Cod, Atlantic | Amerik. | Fisk | Torsk |
Cod cheek | Amerik. | Fisk | Torskekæbe |
Colin | Fransk | Fisk | Kulmule |
Colin jaune | Fransk | Fisk | Lyssej |
Collar | Amerik. | Gris | Nakkekam |
Colorado Roast | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Common dolphinfish | Amerik. | Fisk | Mahi mahi |
Common Scoter | Amerik. | Fjerkræ | Sortand |
Coriander root | Amerik. | Grøntsager | Korianderrod |
Corn, on cob | Amerik. | Grøntsager | Majskolbe |
Cornish Hen | Amerik. | Fjerkræ | Meget lille kylling |
Costilla | Spansk | Gris | Spareribs |
Coulotte | Amerik. | Okse/kalv | Okseculotte |
Coulotte Steak | Amerik. | Okse | Okseculotte, bøf af |
Country-Style Ribs | Amerik. | Gris | ?? |
Country-Style Ribs (Beef Chuck) | Amerik. | Okse | Tykkam |
Courgette | Amerik. | Grøntsager | Squash, courgette |
Cowboy cut | Amerik. | Okse | Tyk ribeyebøf på ben |
Cowboy Steak (Beef Rib, Rib Steak, Bone In) | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye på ben |
Cowboy Steak, Frenched | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye på (langt) ben, hvor den frie del er skrabet ren |
Cranberries | Amerik. | Frugt | Tranebær |
Cranberry beans | Amerik. | Bønner | Borlotti-bønner |
Crosne | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok |
Cruceta | Spansk | Gris | Slag |
Cube roll | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye-steg |
Cucumber | Amerik. | Grøntsager | Agurk |
Cucurbita pepo | Latin | Grøntsager | Mandelgræskar |
Culotte, goat | Amerik. | Lam | Ged, culotte |
Culotte, lamb | Amerik. | Lam | Culotte (lam) |
Currant | Amerik. | Frugt | Ribs |
Cuttlefish | Amerik. | Skaldyr | Seppia-blæksprutte |
Cynana scolymus | Latin | Grøntsager | Artiskokker, store |
Cynara cardunculus | Latin | Grøntsager | Kardon |
Cyprinus carpio | Latin | Fisk | Karpe |
Dab, common | Engelsk | Fisk | Ising |
Daikon radishes | Amerik. | Grøntsager | Daikon-radise |
Damson plum | Amerik. | Frugt | Damson blomme |
Dates (pitted) | Amerik. | Frugt | Dadler (udstenet) |
Daucus carta subsp. Sativus | Latin | Grøntsager | Gulerødder |
Deer | Amerik. | Vildt | Rådyr |
Delmonico cut rib-eye | Amerik. | Okse/kalv | Tyk ribeye |
Delmonico Steak | Amerik. | Okse/kalv | Tyk bøf af højreb/ribeye |
Denver Ribs | Amerik. | Lam | ?? |
Denver Steak (Beef Chuck, Under Blade, Center-Cut Steak) | Amerik. | Okse | Mør muskel under skulderbladet i boven |
Dicker Bauchlappen | Tysk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Dioscorea japonica | Latin | Grøntsager | Yams, japanske yams |
Dorsch | Tysk | Fisk | Torsk |
Dove | Amerik. | Fjerkræ | Due |
Dover Sole | Amerik. | Fisk | Søtunge |
Dropped Loin | Amerik. | Lam | ?? |
Duck | Amerik. | Fjerkræ | And |
Duck's breast | Amerik. | Fjerkræ | Andebryst |
Ear | Amerik. | Gris | Øre |
East Asian mountain yam | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams |
Eel | Amerik. | Fisk | Ål |
Egg | Amerik. | Æg | Æg |
Eggplant | Amerik. | Grøntsager | Aubergine |
Eider | Amerik. | Fjerkræ | Edderfugl |
End Chops | Amerik. | Gris | ?? |
End Chops | Amerik. | Okse/kalv | Kotelet |
Engraulis encrasicolus | Latin | Fisk | Ansjos, europæisk |
Engraulis ringens | Latin | Fisk | Ansjos, peruviansk |
Entrecôte | Amerik. | Okse/kalv | Entrecôte |
Escolar | Amerik. | Fisk | Smørfisk |
Eye Fillet | Amerik. | Okse/kalv | Mørbrad |
Eye of Round | Amerik. | Okse/kalv | Lårtunge |
Eye Round | Amerik. | Okse/kalv | Lårtunge |
Fagopyrum esculentum | Latin | Grøntsager | Boghvede |
Fallow dear | Amerik. | Vildt | Dådyr |
False Lean (Blade Meat) | Amerik. | Okse | Tykkam |
Fat (UK) | Amerik. | Okse/kalv | Talg |
Fatback | Amerik. | Gris | ?? |
Faudil | Amerik. | Okse/kalv | Flap meat/steak |
Fausse osseline | Fransk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Fava beans | Amerik. | Bønner | Fava-bønner, Valske bønner, Heste-bønner |
Feet | Amerik. | Gris | Fødder |
Fenknot | Svensk | Fisk | Rød knurhane |
Fennel | Amerik. | Grøntsager | Fennikel |
Fig | Amerik. | Frugt | Figen |
Filet | Amerik. | Okse/kalv | Mørbrad |
Filet de boeuf | Fransk | Okse/kalv | Mørbrad |
Filet Mignon | Amerik. | Okse/kalv | Filet mignon |
Filet steak | Amerik. | Okse/kalv | Mørbradbøf |
Filetto di manzo | Italiensk | Okse/kalv | Mørbrad |
Fillet | Engelsk | Okse/kalv | Mørbrad |
Flageolet beans | Amerik. | Bønner | Flageoletbønne |
Flanchet d'aiguillette | Amerik. | Okse/kalv | Flap meat/steak |
Flank | Amerik. | Okse/kalv | Slag |
Flank | Amerik. | Gris | Slag |
Flank | Amerik. | Lam | Slag |
Flank steak | Amerik. | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Flap Meat | Amerik. | Okse/kalv | Flap meat/steak |
Flap Steak | Amerik. | Okse/kalv | Flap meat/steak |
Flat | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår |
Flat Iron | Amerik. | Okse/kalv | Flat Iron |
Flat ribs (UK) | Amerik. | Okse/kalv | Tværreb |
Flounder | Amerik. | Fisk | Skrubbe |
Flounder (US) | Amerik. | Fisk | Ising |
Foie Gras | Amerik. | Fjerkræ | Foie Gras |
Foot/Trotter | Amerik. | Okse/kalv | Fødder |
Foreshank | Amerik. | Okse/kalv | Bov (med forskank) |
Foreshank | Amerik. | Gris | Forskank |
Foreshank | Amerik. | Lam | Forskank |
Frenched Rib Chop | Amerik. | Gris | (Svine)kotelet |
French turnip | Amerik. | Grøntsager | Majroe |
Fresh Ham | Amerik. | Gris | Fersk skinke |
Fresh Side Pork | Amerik. | Gris | ?? |
Full Rump | Amerik. | Okse/kalv | Tyksteg |
Gadus morhua | Latin | Fisk | Torsk |
Gadwalls | Amerik. | Fjerkræ | Knarand |
Garfish | Amerik. | Fisk | Hornfisk |
Garganey | Amerik. | Fjerkræ | Atlingand |
Garlic | Amerik. | Grøntsager | Løg, Hvid- |
Garpike | Amerik. | Fisk | Hornfisk |
Girolles | Amerik. | Svampe | Kantarel |
Gizzard | Amerik. | Fjerkræ | Kråse |
Goldeneye | Amerik. | Fjerkræ | Hvinand |
Goose | Amerik. | Fjerkræ | Gås |
Gooseberry | Amerik. | Frugt | Stikkelsbær |
Goose breast | Amerik. | Fjerkræ | Gåsebryst |
Grape | Amerik. | Frugt | Vindrue |
Grapefruit | Amerik. | Frugt | Grapefrugt |
Green chickpeas | Amerik. | Grøntsager | Grønne kikærter |
Greylag | Amerik. | Fjerkræ | Grågås |
Grey sole (US) | Amerik. | Fisk | Skærising |
Grondin | Fransk | Fisk | Rød knurhane |
Ground meat | Amerik. | Okse/kalv | Hakket kød |
Ground meat | Amerik. | Generelt | Hakket kød |
Grouper | Amerik. | Fisk | Havaborre |
Grouse | Amerik. | Fjerkræ | Rype |
Grouse breast | Amerik. | Fjerkræ | Rypebryst |
Große Goldmakrele | Tysk | Fisk | Mahi mahi |
Guinea fowl | Amerik. | Fjerkræ | Perlehøne |
Gurnard | Amerik. | Fisk | Knurhane |
Haddock | Amerik. | Fisk | Kuller |
Hake | Amerik. | Fisk | Kulmule |
Hake | Engelsk | Fisk | Kulmule |
Halibut | Amerik. | Fisk | Helleflynder |
Halibut, Greenland | Engelsk | Fisk | Hellefisk |
Halibut cheek | Amerik. | Fisk | Helleflynder-kæbe |
Ham | Amerik. | Gris | Skinke |
Hamachi | Japansk | Fisk | Japansk ravfisk |
Hanger | Amerik. | Okse/kalv | Nyretapper |
Hanging Tender | Amerik. | Okse/kalv | Nyretapper |
Hare | Amerik. | Vildt | Hare |
Hareng | Fransk | Fisk | Sild |
Hareng | Fransk | Fisk | Sild |
Haricot | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Haricot beans | Amerik. | Bønner | Grønne bønner |
Heart | Amerik. | Okse/kalv | Hjerte |
Heart of palm | Amerik. | Grøntsager | Palmehjerter |
Heart of Rump | Amerik. | Okse/kalv | Tykstegsfilet |
Heel | Amerik. | Lam | ?? |
Heel | Amerik. | Okse | De to muskler øverst i underbenet (bagboven) |
Helianthus tuberosus | Latin | Grøntsager | Jordskokker |
Heller Seelachs | Tysk | Fisk | Lyssej |
Hering | Tysk | Fisk | Sild |
Hind Shank | Amerik. | Okse/kalv | Bagskank |
Hind Shank | Amerik. | Gris | Bagskank |
Hind Shank | Amerik. | Lam | Bagskank |
Hip | Amerik. | Okse/kalv | (Muskel fra) låret |
Hippoglossus hippoglossus | Latin | Fisk | Helleflynder |
Hock | Amerik. | Gris | Skank |
Hokkaido squash | Amerik. | Grøntsager | Hokkaido græskar |
Honeycomb Tripe | Amerik. | Okse/kalv | Mave |
Hordeum vulgare | Latin | Grøntsager | Byg |
Indrefilet | Norsk | Okse/kalv | Mørbrad |
Inkfish | Amerik. | Skaldyr | Blæksprutte, tiarmet |
Inside Round | Amerik. | Okse/kalv | Inderlår |
Inside skirt | Amerik. | Okse/kalv | Inside skirt |
Inside Skirt | Amerik. | Okse/kalv | Inside skirt |
Inside skirt peeled | Amerik. | Okse/kalv | Inside skirt, uden hinde |
Isokurnusimppu | Finsk | Fisk | Rød knurhane |
Jamaica pepper | Amerik. | Grøntsager | Allehånde |
Jamaica pimento | Amerik. | Grøntsager | Allehånde |
Japanese amberjack | Amerik. | Fisk | Japansk ravfisk |
Japanese artichoke | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok |
Japanese mountain yam | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams |
Japanese yams | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams |
Jerusalem artichoke | Amerik. | Grøntsager | Jordskokker |
Jeune bovin | Fransk | Okse/kalv | Kalvekød |
John Dory | Amerik. | Fisk | Sankt Petersfisk |
Jowl | Amerik. | Gris | Kind. kæbesnitte (ikke kæbe) |
Juliana | Portugisisk | Fisk | Lyssej |
Jungrindfleisc | Tysk | Okse/kalv | Kalvekød |
Kabeljau | Tysk | Fisk | Torsk |
Kabeljauw | Hollandsk | Fisk | Torsk |
Kabliau | Dansk | Fisk | Torsk (stor) |
Kabocha squash | Amerik. | Grøntsager | Græskar, japansk sort |
Kalbfleisch | Tysk | Okse/kalv | Kalvekød |
Kale | Amerik. | Grøntsager | Grønkål |
Kalvkött | Svensk | Okse/kalv | Kalvekød |
Kansas City Steak | Amerik. | Okse/kalv | Bøf af ribeye-filet (ribeye uden kappe) |
Kidney beans | Amerik. | Bønner | Kidney-bønner |
Kidneys | Amerik. | Okse/kalv | Nyrer |
King Crab | Amerik. | Skaldyr | Kongekrabbe |
Kiwi | Amerik. | Frugt | Kiwi |
Knotroot | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok |
Knuckle | Amerik. | Okse/kalv | Klump |
Knuckle Cap (Bottom Sirloin Tri Tip) | Amerik. | Okse | Cuvette |
Knurrhahn | Tysk | Fisk | Knurhane |
Kohlrabi | Amerik. | Grøntsager | Glaskål, knudekål, glaskålrabi |
Kummel | Svensk | Fisk | Kulmule |
Kummeliturska | Finsk | Fisk | Kulmule |
Kumquat | Amerik. | Frugt | Kumquat |
Kuri squash | Amerik. | Grøntsager | Hokkaido græskar |
Köhler | Tysk | Fisk | Lyssej |
Lachs | Tysk | Fisk | Laks |
Lamb | Amerik. | Generelt | Lam |
Langoustine | Amerik. | Skaldyr | Jomfruhummer |
Lax | Svensk | Fisk | Laks |
Leek | Amerik. | Grøntsager | Porre |
Leg | Amerik. | Lam | Kølle |
Leg | Amerik. | Gris | Skinke |
Lemon | Amerik. | Frugt | Citron |
Lemon sole | Amerik. | Fisk | Rødtunge |
Lepista saeva | Latin | Svampe | Bleg hekseringshat |
Lieu jaune | Fransk | Fisk | Lyssej |
Lieu jaune | Fransk | Fisk | Lyssej |
Lifter Meat (Blade Meat) | Amerik. | Okse | Tykkam |
Lime | Amerik. | Frugt | Lime |
Linesider | Amerik. | Fisk | Stribet bars |
Ling | Amerik. | Fisk | Lange |
Little shallots | Amerik. | Grøntsager | Perleløg |
Liver | Amerik. | Okse/kalv | Lever |
Lobster | Amerik. | Skaldyr | Hummer |
Lobster tail | Amerik. | Skaldyr | Hummerhale |
Loin | Amerik. | Gris | Filet |
Loin | Amerik. | Gris | Kam |
Loin | Amerik. | Lam | Mørbrad |
Loin | Amerik. | Okse/kalv | Mørbrad |
Lomo | Spansk | Gris | Mørbrad (svine-) |
Long-tailed Duck | Amerik. | Fjerkræ | Havlit |
Long Cut Clod (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | Bov |
Long ribs | Amerik. | Okse/kalv | Tværreb, nederste del af |
Lubbe | Dansk | Fisk | Lyssej |
Lumpfish | Amerik. | Fisk | Stenbider |
Lutjanus campechanus | Latin | Fisk | Rød snapper |
Lyrtorsk | Svensk | Fisk | Lyssej |
Lythe | Engelsk | Fisk | Lyssej |
Lyyraturska | Finsk | Fisk | Lyssej |
Lágrima | Spansk | Gris | Brystkød (uden ben) |
Mackerel | Amerik. | Fisk | Makrel |
Mackerel, Atlantic | Amerik. | Fisk | Makrel |
Macreuse à bifteck | Fransk | Okse/kalv | Bovsteg |
Mahi Mahi | Amerik. | Fisk | Mahi mahi |
Makrele | Tysl | Fisk | Makrel |
Makrill | Svensk | Fisk | Makrel |
Makrilli | Finsk | Fisk | Makrel |
Mallard | Amerik. | Fjerkræ | Gråand |
Malus domestica | Latin | Frugt | Æble |
Mandarine | Amerik. | Frugt | Mandarin |
Mango | Amerik. | Frugt | Mango |
Mangold | Amerik. | Grøntsager | Kålrabi, kålroe |
Maquereau | Fransk | Fisk | Makrel |
Marbled | Amerik. | Generelt | Fedtmarmoreret |
Marlin | Amerik. | Fisk | Marin |
Melon | Amerik. | Frugt | Melon |
Merlu | Fransk | Fisk | Kulmule |
Merluccius merluccius | Latin | Fisk | Kulmule |
Merluza | Spansk | Fisk | Kulmule |
Merluzzo | Italiensk | Fisk | Torsk |
Merluzzo | Italiensk | Fisk | Kulmule |
Minced meat | Engelsk | Generelt | Hakket kød |
Mock Tender (Chuck Tender) | Amerik. | Okse/kalv | Bovkile |
Mogote | Spansk | Gris | Mogote |
Monkfish | Amerik. | Fisk | Havtaske |
Monkfish liver | Amerik. | Fisk | Havtaske-lever |
Morone saxatilis | Latin | Fisk | Stribet bars |
Morue | Fransk | Fisk | Torsk |
Mouflon | Amerik. | Vildt | Muflon |
Moule | Fransk | Skaldyr | Blåmusling |
Mullet | Amerik. | Fisk | Multe |
Mung beans | Amerik. | Bønner | Mung-bønner, grønne bønner |
Musa | Latin | Frugt | Banan |
Musa | Latin | Grøntsager | Madbanan |
Mushrooms | Amerik. | Grøntsager | Svampe |
Mussels | Amerik. | Skaldyr | Muslinger |
Nasello | Italiensk | Fisk | Kulmule |
Navel | Amerik. | Okse | Den flade, tyndere del af brisket/bryst |
Navy Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Navy beans (haricot beans) | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Neck | Amerik. | Lam | Hals |
Neck | Amerik. | Gris | Hals |
Neck | Amerik. | Okse/kalv | Hals, mellemskært |
Nectarine | Amerik. | Frugt | Nektarin |
Nettle | Amerik. | Grøntsager | Nælde (f.eks. brændenælde) |
New York Strip (Strip, Manhattan, Kansas City strip, top sirloin, top loin, contre-filet) | Amerik. | Okse/kalv | Filet af ribeye eller højreb |
Nuori naut | Finsk | Okse/kalv | Kalvekød |
Nötkött | Svensk | Okse/kalv | Kalvekød |
Nötkött, filén | Svensk | Okse/kalv | Mørbrad |
Ocimum basilicum | Latin | Krydderurter | Basilikum |
Octopus | Amerik. | Skaldyr | Blæksprutte, ottearmet (polpo) |
Okra | Amerik. | Grøntsager | Okra |
Onglet | Fransk | Okse/kalv | Nyretapper |
Onion, cipollini | Amerik. | Grøntsager | Cipollini-løg |
Onion, pearl | Amerik. | Grøntsager | Perleløg |
Onion, sweet | Amerik. | Grøntsager | Løg, gule |
Onion, yellow/red | Amerik. | Grøntsager | Løg, gule/røde |
Oranges | Amerik. | Frugt | Appelsin |
Ostrich | Amerik. | Fjerkræ | Struds |
Ostrich fillet | Amerik. | Fjerkræ | Strudsfilet |
Outside Flat | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår |
Outside Round | Amerik. | Lam | Yderlår (lam) |
Outside round | Engelsk | Okse/kalv | Yderlår |
Outside Round Gooseneck | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår med tunge |
Outside Skirt | Amerik. | Okse/kalv | Outside skirt (mellemgulvsmuskel) |
Outside Skirt Steak | Amerik. | Okse/kalv | Outside skirt (mellemgulvsmuskel), skåret i bøffer |
Oyster Blade steak | Australien | Okse/kalv | Flat Iron |
Oysters | Amerik. | Skaldyr | Østers |
Palangre | Fransk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Paloco | Portugisisk | Fisk | Lyssej |
Papaya | Amerik. | Frugt | Papaya |
Parsnip | Amerik. | Grøntsager | Pastinak |
Partridge | Amerik. | Fjerkræ | Agerhøne |
Patio steak | Amerik. | Okse/kalv | Flat Iron |
Pea Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Peach | Amerik. | Frugt | Fersken |
Pea Pods | Amerik. | Grøntsager | Ærtebælge |
Pear | Amerik. | Frugt | Pære |
Pearl Haricot Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Peas | Amerik. | Grøntsager | Ærter |
Pectoral | Amerik. | Okse | Lille, spids muskel tæt på brystet |
Pepper | Amerik. | Grøntsager | Peberfrugt |
Persea americana | Latin | Grøntsager | Avocado |
Persimmon | Amerik. | Frugt | Kaki-frugt, sharon |
Pescada | Portugisisk | Fisk | Kulmule |
Petite Sirloin Steak | Amerik. | Okse | Cuvette (bøf af) |
Petite Tender | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Phaeseolus vulgaris | Latin | Bønner | Borlotti-bønner |
Phaeseolus vulgaris | Latin | Bønner | Borlotti-bønner |
Phaseolus vulgaris Flageolet Group | Latin | Bønner | Flageoletbønne |
Pheasant | Amerik. | Fjerkræ | Fasan |
Picanha | Spansk | Okse | Culotte med den yderste, seje del fjernet |
Picnic (Cali) | Amerik. | Gris | ?? |
Pig | Amerik. | Generelt | Svin |
Pigeon | Amerik. | Fjerkræ | Due |
Pigeon beans | Engelsk | Bønner | Ærtebønner |
Pigeon breast | Amerik. | Fjerkræ | Duebryst |
Pike | Amerik. | Fisk | Gedde |
Pilchard | Engelsk | Fisk | Sardin |
Pilchard | Tysk | Fisk | Sardin |
Pimenta dioica | Latin | Grøntsager | Allehånde |
Pineapple | Amerik. | Frugt | Ananas |
Pink-footed Goose | Amerik. | Fjerkræ | Kortnæbbet gås |
Pinto beans | Amerik. | Bønner | Pinto-bønne |
Pipe Bone Marrow | Amerik. | Okse | Marven fra rørknogler |
Plaice | Amerik. | Fisk | Rødspætte |
Plantain | Amerik. | Grøntsager | Madbanan |
Plate Short Ribs | Amerik. | Okse | ?? |
Plum | Amerik. | Frugt | Blomme |
Plum | Amerik. | Frugt | Blomme |
Plum, cherry | Amerik. | Frugt | Mirabel |
Plum, wild | Amerik. | Frugt | Blomme |
Pluma | Spansk | Gris | presaPresa |
Pochard | Amerik. | Fjerkræ | Taffeland |
Poitrine | Fransk | Okse/kalv | Bryst |
Pollachius pollachius | Latin | Fisk | Lyssej |
Pollachius virens | Latin | Fisk | Sej, mørksej |
Pollack | Italiensk | Fisk | Lyssej |
Pollack | Engelsk | Fisk | Lyssej |
Pollack | Tysk | Fisk | Lyssej |
Pollock | Amerik. | Fisk | Sej, mørksej |
Pomatomus saltatrix | Latin | Fisk | Blåbars |
Pomfret, Atlantic | Amerik. | Fisk | Havbrasen |
Pork | Amerik. | Generelt | Svin |
Porterhouse | Amerik. | Okse/kalv | Porterhouse |
Porterhouse Chops | Amerik. | Gris | ?? |
Porterhouse Steak | Amerik. | Okse/kalv | Porterhouse |
Potatoe | Amerik. | Grøntsager | Kartoffel |
Pot roast | Amerik. | Generelt | Grydesteg |
Poulard | Amerik. | Fjerkræ | Poulard |
Poussin | Amerik. | Fjerkræ | Poussin |
Prawn | Amerik. | Skaldyr | Reje |
Presa | Spansk | Gris | plumaPluma |
Presa-Entraña | Spansk | Gris | Presa-Entraña |
Prime Rib Roast | Amerik. | Okse/kalv | Højrebssteg |
Primpied | Fransk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Prunus amygdalus | Latin | Grøntsager | Mandel |
Prunus armeniaca | Latin | Frugt | Abrikos |
Prunus avium. | Latin | Frugt | Kirsebær, søde |
Prunus carasus | Latin | Frugt | Kirsebær, sure |
Prunus cerasifera | Latin | Frugt | Mirabel |
Prunus domestica | Latin | Frugt | Blomme |
Prunus domestica subsp. Insititia | Latin | Grøntsager | Kræge/havreblomme |
Psoas minor | Latin | Okse/kalv | Mørbrad |
Pumpkin | Amerik. | Grøntsager | Græskar |
Puy lentils | Amerik. | Grøntsager | Puy-linser |
Quail | Amerik. | Fjerkræ | Vagtel |
Quince | Amerik. | Frugt | Kvæde |
Rabbit | Amerik. | Vildt | Kanin |
Rabbit leg | Amerik. | Vildt | Kaninlår |
Rabbit saddle | Amerik. | Vildt | Kaninryg |
Rack of lamb | Amerik. | Lam | Lammeryg |
Radish | Amerik. | Grøntsager | Radise |
Ram | Amerik. | Vildt | Vædder |
Ranch steak (Beef Shoulder, Arm Steak) | Amerik. | Okse | ?? |
Rasberry | Amerik. | Frugt | Hindbær |
Rat steak | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Ray's bream | Engelsk | Fisk | Havbrasen |
Razor clams | Amerik. | Skaldyr | Knivmuslinger |
Red cabbage | Amerik. | Grøntsager | Rødkål |
Red mullet | Amerik. | Fisk | Mulle |
Red mung bean | Amerik. | Bønner | Azukibønne |
Redondo solomillo | Spansk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Red snapper | Amerik. | Fisk | Rød snapper |
Red Snapper | Amerik. | Fisk | Rødsnapper |
Reinhardtius hippoglossoides | Latin | Fisk | Hellefisk |
Reinhardtius hippoglossoides | Latin | Fisk | Hellefisk |
Rhubarb | Amerik. | Frugt | Rabarber |
Rib | Amerik. | Okse/kalv | Højreb |
Rib Back | Amerik. | Gris | ?? |
Rib Chop | Amerik. | Gris | Kotelet med ben |
Ribes | Latin | Frugt | Ribs |
Ribeye | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye |
Ribeye (Entrecôte, Delmonico, Scotch fillet, Spencer, market, beauty) | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye |
Ribeye Cap | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye-kappe/slips |
Ribeye Filet | Amerik. | Okse | Ribeye-filet (ribeye uden kappe) |
Ribeye Roll | Amerik. | Okse/kalv | Ribeye-steg |
Rib Roast | Amerik. | Gris | ?? |
Rib Roast (Beef Rib, Ribeye Roll, Lip-On, Bone In) | Amerik. | Okse | Ribeye-steg |
Rib Steak (Beef Rib, Rib Steak, Bone In) | Amerik. | Okse/kalv | Kotelet |
Rib Tips | Amerik. | Gris | ?? |
Rinderfilet | Tysk | Okse/kalv | Mørbrad |
Ris de veau | Fransk | Okse/kalv | Brisler (af kalv) |
Roast | Amerik. | Generelt | Steg |
Roast beef | Amerik. | Okse/kalv | Roastbeef |
Roaster | Amerik. | Fjerkræ | Meget stor kylling |
Rock | Amerik. | Fisk | Stribet bars |
Rockfish | Amerik. | Fisk | Rødfisk |
Rockfish | Amerik. | Fisk | Stribet bars |
Rock mussels | Amerik. | Skaldyr | Muslinger (flere varianter) |
Roebuck | Amerik. | Vildt | Råbuk |
Roll | Amerik. | Generelt | Steg |
Root parsley | Amerik. | Grøntsager | Persillerod |
Rote Schnapper | Tysk | Fisk | Rød snapper |
Round | Amerik. | Okse/kalv | Lår |
Round knuckle | Amerik. | Okse/kalv | Klump |
Rubus fructicosus | Latin | Frugt | Brombær |
Rump | Amerik. | Okse/kalv | Tyksteg |
Rump Cap | Amerik. | Okse/kalv | Okseculotte |
Rump cover | Amerik. | Okse/kalv | Okseculotte |
Rump Heart (Top Sirloin) | Amerik. | Okse/kalv | Tykstegsfilet |
Rumpsteak | Engelsk | Okse/kalv | Tykstegsfilet |
Rump Tail (Bottom Sirloin Tri Tip) | Amerik. | Okse | Cuvette |
Rutabaga | Amerik. | Grøntsager | Kålroe, kålrabi |
Rutabaga | Amerik. | Grøntsager | Rutabaga |
Saint Pierre | Amerik. | Fisk | Sankt Petersfisk |
Saithe | Amerik. | Fisk | Sej |
Salm | Tysk | Fisk | Laks |
Salmone | Italiensk | Fisk | Laks |
Salmo salar | Latin | Fisk | Laks |
Salmão | Portugisisk | Fisk | Laks |
Salmón | Spansk | Fisk | Laks |
Salsify | Amerik. | Grøntsager | Skorzoner-rod |
Santa Maria steak | Amerik. | Okse | Cuvette |
Sarda | Portugisisk | Fisk | Makrel |
Sardiini | Finsk | Fisk | Sardin |
Sardin | Finsk | Fisk | Sardin |
Sardin | Svensk | Fisk | Sardin |
Sardina | Italiensk | Fisk | Sardin |
Sardina | Spansk | Fisk | Sardin |
Sardine | Amerik. | Fisk | Sardin |
Sardine | Amerik. | Fisk | Sardin |
Sardine | Fransk | Fisk | Sardin |
Sardine | Tysk | Fisk | Sardin |
Sardinha | Portugisisk | Fisk | Sardin |
Saumon | Fransk | Fisk | Laks |
Scallop | Amerik. | Skaldyr | Kammusling |
Scarlet shrimp | Amerik. | Skaldyr | Stor dybvandsreje |
Schnitzel | Amerik. | Okse/kalv | ?? |
Scophtalmus rhombus | Latin | Fisk | Slethvarre |
Scotch Tender (Chuck Tender) | Amerik. | Okse | Teres major |
Scrod | Amerik. | Fisk | Lille torsk (?) |
Seabass | Amerik. | Fisk | Bars |
Sea pearch | Amerik. | Fisk | Havbars |
Sea trout | Amerik. | Fisk | Havørred |
sea buckthorn | Amerik. | Frugt | Havtorn |
Secreto | Spansk | Gris | secretoSecreto (fra brystet) |
Secreto barriguera | Spansk | Gris | Secreto (fra slaget) |
Seehecht | Tysk | Fisk | Laks |
Seelachs | Tysk | Fisk | Lyssej |
Sepia officinalis | Latin | Skaldyr | Seppia-blæksprutte |
Seriola quinqueradiata | Latin | Fisk | Japansk ravfisk |
Sgombro | Fisk | Makrel | |
Shallots | Amerik. | Grøntsager | Løg, skalotte- |
Shank | Amerik. | Lam | Skank |
Shank | Amerik. | Okse/kalv | Skank (ossobuco) |
Shank cross cut | Amerik. | Okse/kalv | Ossobuco |
Shark | Amerik. | Fisk | Haj |
Sheep | Amerik. | Generelt | Får |
Shin (Shank) | Amerik. | Okse/kalv | Skank |
Short Cut Clod (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | Bov |
Short loin | Amerik. | Okse/kalv | Tyndsteg |
Short Plate | Amerik. | Okse/kalv | Bryst |
Short plate, thick | Amerik. | Okse/kalv | Tykbryst |
Short plate, thin | Amerik. | Okse/kalv | Tyndbryst |
Short ribs | Amerik. | Okse/kalv | Short ribs (øverste del af tværreb) |
Should Blade Chop | Amerik. | Lam | ?? |
Shoulder | Amerik. | Okse/kalv | Bov (med forskank) |
Shoulder | Amerik. | Gris | Nakkefilet/bov |
Shoulder | Amerik. | Lam | Bov (lam) |
Shoulder (Clod) | Engelsk | Okse/kalv | Bov |
Shoulder, boneless | Amerik. | Okse/kalv | Tyndbov |
Shoulder, dorsal part | Engelsk | Okse/kalv | Tyndbov + mellembov |
Shoulder, ventral part | Engelsk | Okse/kalv | Tykbov (marvpibebov) |
Shoulder Arm Chop | Amerik. | Lam | ?? |
Shoulder blade | Amerik. | Gris | ?? |
Shoulder Clod (Beef Chuck, Shoulder (Clod)) | Amerik. | Okse/kalv | Bov |
Shoulder Eye Roast | Amerik. | Lam | Halskam |
Shoulder knuckle | Amerik. | Okse/kalv | Bov |
Shoulder Petite Tender | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Shoulder Tender | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Shoulder with bone | Amerik. | Okse/kalv | Tykbov |
Should top blade roast | Engelsk | Okse/kalv | Flat Iron |
Shoveler | Amerik. | Fjerkræ | Skeand |
Shrimp | Amerik. | Skaldyr | Reje |
Sierra | Amerik. | Okse | Lille muskel i skulderen |
Sika deer | Amerik. | Vildt | Sikahjort |
Sill | Svensk | Fisk | Sild |
Silli | Finsk | Fisk | Sild |
Silverside | Amerik. | Okse/kalv | Yderlår med tunge |
Sirloin | Amerik. | Gris | ?? |
Sirloin | Amerik. | Okse/kalv | Tyndsteg |
Sirloin Bavette | Amerik. | Okse | Cuvette |
Sirloin Cap | Amerik. | Okse/kalv | Okseculotte |
Sirloin filet | Amerik. | Okse/kalv | Tyndsteg |
Sirloin Roast | Amerik. | Okse | Tyndsteg |
Sirloin steak | Amerik. | Okse/kalv | Tyndstegsbøf |
Sirloin Tip (Knuckle) | Amerik. | Okse/kalv | Klump |
Sisäfilettä | Finsk | Okse/kalv | Mørbrad |
Skate wing | Amerik. | Fisk | Rokkevinge |
Skin | Amerik. | Gris | Skind, svær |
Skirt | Amerik. | Okse | Slaget for enden af ribbenene |
Skirt, boneless | Amerik. | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Smyrnium olusatrum | Latin | Krydderurter | Makedonsk persille, sort løvstikke, alexanderurt |
Snapper | Amerik. | Fisk | Snapper |
Snipe | Amerik. | Fjerkræ | Sneppe |
Snout | Amerik. | Gris | Tryne |
Solanum melongena | Latin | Grøntsager | Aubergine |
Solanum melongena | Latin | Grøntsager | Aubergine |
Sole | Amerik. | Fisk | Søtunge |
Sole, common | Engelsk | Fisk | Søtunge |
Solomillo | Spansk | Gris | Mørbrad (svine-) |
Solomillo de ternera | Spansk | Okse/kalv | Mørbrad |
Sorrel | Amerik. | Grøntsager | Skovsyre |
Spareribs | Amerik. | Gris | Revelsben |
Spinach | Amerik. | Grøntsager | Spinat |
Spleen | Amerik. | Gris | Milt |
Spring Onion | Amerik. | Grøntsager | Forårsløg |
Spring turnip | Amerik. | Grøntsager | Majroe (?) |
Squab | Amerik. | Fjerkræ | Due (opdrættet) |
Squash | Amerik. | Grøntsager | Squash, courgette |
Squid | Amerik. | Skaldyr | Blæksprutte, tiarmet |
St. Louis Cut | Amerik. | Gris | Revelsben |
St. Louis Ribs | Amerik. | Gris | Revelsben |
St. Peter's Fish | Amerik. | Fisk | Sankt Petersfisk |
Stachys affinis | Latin | Grøntsager | Kinaskok |
Stag | Amerik. | Vildt | Kronhjort |
Standing Rib Roast | Amerik. | Okse | Højrebssteg med ben |
Steak | Amerik. | Generelt | Bøf |
Steak | Amerik. | Okse/kalv | Bøf |
Steak Tails (Bottom Sirloin Flap) | Amerik. | Okse | Cuvette |
Steamship Round | Amerik. | Okse | Hel (kæmpe) steg af låret |
Steinköhler | Tysk | Fisk | Lyssej |
Stewing Hen | Amerik. | Fjerkræ | Suppehøne (æglægningshøne) |
Strawberry | Amerik. | Frugt | Jordbær |
Striped Bass | Amerik. | Fisk | Stribet bars |
Striper | Amerik. | Fisk | Stribet bars |
Strip Filet | Amerik. | Okse/kalv | Filet |
Strip Loin | Amerik. | Okse/kalv | Filet af højreb og tyndsteg |
Striploin | Amerik. | Okse/kalv | Filet af højreb og tyndsteg |
Strip Loin Steaks | Amerik. | Okse/kalv | Entrecôte |
Strip Steak (New York Strip, Kansas City Strip, Top Sirloin, Top Loin, Shell Steak, Contre-filet) | Amerik. | Okse/kalv | Bøf af ribeye- eller højrebs-filet |
Strömming | Svensk | Fisk | Sild |
Sturgeon | Amerik. | Fisk | Stør |
Suckling Pig | Amerik. | Generelt | Pattegris |
Suet | Amerik. | Okse/kalv | Talg |
Summer squash | Amerik. | Grøntsager | Squash (zucchini) |
Swede | Amerik. | Grøntsager | Kålroe, kålrabi |
Swedish turnip | Amerik. | Grøntsager | Kålrabi, kålroe |
Sweetbreads | Amerik. | Lam | Brisler |
Sweetbreads | Amerik. | Okse/kalv | Brisler (af kalv) |
Sweet potatoe | Amerik. | Grøntsager | Sødkartoffel |
Swiss chard | Amerik. | Grøntsager | Bladbede |
Swordfish | Amerik. | Fisk | Sværdfisk |
T-bone steak | Amerik. | Okse/kalv | T-bone steak (tyndsteg med lidt mørbrad) |
Tail | Amerik. | Okse/kalv | Hale |
Tail end of Rump | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Tallow (UK) | Amerik. | Okse/kalv | Talg |
Tartare from top round | Amerik. | Okse/kalv | Tartar af inderlår |
Teal | Amerik. | Fjerkræ | Krikand |
Tenderloin | Amerik. | Lam | Mørbrad |
Tenderloin | Amerik. | Okse/kalv | Mørbrad |
Tenderloin | Amerik. | Gris | Mørbrad (svine-) |
Tenderloin (Filet mignon, Châteaubriand, fillet, filet) | Amerik. | Okse/kalv | Mørbrad |
Tenderloin Filet | Amerik. | Okse/kalv | Mørbrad |
Tendon | Amerik. | Generelt | Sene |
Teres Major | Amerik. | Okse/kalv | Teres major |
Ternera | Spansk | Okse/kalv | Kalvekød |
Thick flank | Engelsk | Okse/kalv | Klump |
Thick Skirt | Amerik. | Okse | ?? |
Thin Skirt (Outside Skirt) | Amerik. | Okse/kalv | Outside skirt (mellemgulvsmuskel) |
Tiger shrimp | Amerik. | Skaldyr | Tigerreje |
Tip roast | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Tomahawk Rib Chop | Amerik. | Okse/kalv | Kotelet med langt ribben med |
Tomatoe | Amerik. | Grøntsager | Tomat |
Tongue | Amerik. | Okse/kalv | Kalvetunge |
Tongue | Amerik. | Lam | Tunge |
Top blade roast | Amerik. | Okse/kalv | Flat Iron |
Top blade steak | Engelsk | Okse/kalv | Flat Iron, bøf af |
Top boneless chuck | Engelsk | Okse/kalv | Flat Iron |
Top Butt (Top Sirloin) | Amerik. | Okse | ?? |
Top Butt Cap | Amerik. | Okse/kalv | ?? |
Top end of Rump | Amerik. | Okse/kalv | Okseculotte |
Top Loin | Amerik. | Okse/kalv | Tyndsteg |
Top Loin Strip | Amerik. | Okse/kalv | Tyksteg (?) |
Top Round | Amerik. | Gris | ?? |
Top Round | Amerik. | Okse/kalv | Inderlår |
Top Round | Amerik. | Lam | Inderlår (lam) |
Top Round Cap | Amerik. | Okse | Okseculotte |
Topside | Amerik. | Okse/kalv | Inderlår |
Topside of lamb | Amerik. | Lam | Inderlår (lam) |
Top Sirloin | Amerik. | Okse | Højreb |
Top Sirloin Butt | Amerik. | Okse | ?? |
Top Sirloin Cap | Amerik. | Okse/kalv | Okseculotte |
Top Sirloin Filet | Amerik. | Okse | Tyndstegsfilet |
Tournedos | Amerik. | Okse/kalv | Tournedos (mørbrad) |
Tri-Tip | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Triangle | Amerik. | Okse/kalv | Cuvette |
Triangle (Bottom Sirloin Tri Tip) | Amerik. | Okse | Cuvette |
Trigla lucerna | Latin | Fisk | Rød knurhane |
Tripe | Amerik. | Okse/kalv | Mave |
Trout | Amerik. | Fisk | Ørred |
Tufted duck | Amerik. | Fjerkræ | Troldand |
Tuna | Amerik. | Fisk | Tun |
Tuna Belly (Ventresca) | Amerik. | Fisk | Tun (bugkød) |
Turbot | Amerik. | Fisk | Pighvar |
Turbot, Greenland | Amerik. | Fisk | Hellefisk |
Turkey | Amerik. | Fjerkræ | Kalkun |
Turnip | Amerik. | Grøntsager | Majroe |
Turska | Finsk | Fisk | Torsk |
Tusk | Amerik. | Fisk | Brosme |
Vaccinium | Latin | Frugt | Blåbær |
Vaccinium myrtillus | Latin | Frugt | Blåbær |
Vasikanliha | Finsk | Okse/kalv | Kalvekød |
Veal | Amerik. | Generelt | Kalv |
Veal | Engelsk | Okse/kalv | Kalvekød |
Veau | Fransk | Okse/kalv | Kalvekød |
Velvet Scoter | Amerik. | Fjerkræ | Fløjlsand |
Venison | Amerik. | Vildt | Sommerbuk (vildt) |
Venison | Amerik. | Generelt | Vildt |
Venison saddle | Amerik. | Vildt | Dyreryg |
Viande de jeune bovin | Fransk | Okse/kalv | Kalvekød |
Viande de veau | Fransk | Okse/kalv | Kalvekød |
Vicia faba | Latin | Grøntsager | Hestebønne |
Vigna angularis | Latin | Bønner | Azukibønne |
Vitello | Italiensk | Okse/kalv | Kalvekød |
Vitellone | Italiensk | Okse/kalv | Kalvekød |
Vitelão | Portugisisk | Okse/kalv | Kalvekød |
Vivaneau campèche | Fransk | Fisk | Rød snapper |
Wagyu shoulder | Amerik. | Gris | Wagyu-bov |
Wagyu silverside | Amerik. | Gris | Wagyu-yderlår |
Watercress | Amerik. | Grøntsager | Brøndkarse |
Watermelon | Amerik. | Frugt | Vandmelon |
Wedge Meat (Blade Meat) | Amerik. | Okse | ?? |
White-fronted goose | Amerik. | Fjerkræ | Blisgås |
Whitebait | Engelsk | Fisk | Sild |
White beans | Amerik. | Grøntsager | Hvide bønner |
Whitefish | Amerik. | Fisk | Helt |
White Pea Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner |
Whiting | Amerik. | Fisk | Hvilling |
Widgeon | Amerik. | Fjerkræ | Pibeand |
Wild boar | Amerik. | Vildt | Vildsvin |
Winter squash | Amerik. | Grøntsager | Græskar |
Witchflounder | Engelsk | Fisk | Skærising |
With Bone | Amerik. | Generelt | Med ben |
With fat | Amerik. | Generelt | Med fedt |
Without fat | Amerik. | Generelt | Uden fedt |
Yamaimo | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams |
Yams | Amerik. | Grøntsager | Yams |
Yellowtail | Amerik. | Fisk | Japansk ravfisk |
Zucchini | Amerik. | Grøntsager | Squash, courgette |
Épais flanche | Fransk | Okse/kalv | Flank steak (?) |
Épaule | Fransk | Okse/kalv | Bov |