Vitello Tonnato (af nakkefilet)

Traditionelt bruger man kalvelårtunge (”kalv i tun”), men grisens nakkefilet bliver mere mør og saftig når den lavtemperatur-tilberedes natten over.

Den bløde kødsmag og konsistens sættes i kontrast af den fede og syrlige tuncreme og bitterheden fra rucolaen. En tomatsalat til giver lidt sprødhed og friskhed.

Lav evt. en ”nordisk” variant med makrelcreme og ramsløg.

Frokostret (eller forret), giver ca. 165 g per pax.

  1. Tilbered nakkefileten (hvis det ikke allerede er gjort), Køl ned og læg på køl.
  2. Tilbered tunsaucen
    1. Rør mayonnaise sammen med citronsaft, sennep og hvidløg og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft og sennep. Skal være stærk og ret tyktflydende.
    2. Udvand kapersene og blend med tun (makrel) og mayonnaise.
  3. Tilbered tomatsalaten
    1. Fordel tomaterne på fadet og drys løgringe og basilikumblade over.
    2. Hæld striber af balsamico og olie over og krydr med salt og peber.
    3. Server straks!
  4. Skær det kolde kød i 1-2 mm skiver (gerne på en pålægsmaskine)
  5. Anret på tallerkener/fad ovenpå rucola (ramsløg). Dæk med saucen (eller sæt den i en skål) og drys evt. med hakket rucola eller persille og kapers.

Server med brød.

NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 660 Kj1.104 Kj
Fedt13,1 g21,8 g
Mættede fedtsyrer3,0 g5,1 g
Kulhydrat1,1 g1,9 g
Sukker0,9 g1,5 g
Protein8,9 g14,9 g
Salt0,4 g0,6 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.